fbpx

Befejeződött a „Kerékpárút fejlesztése Sárándon” elnevezésű beruházás

Sáránd Község Önkormányzata és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2017. évben 349,27 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós támogatásban részesült.

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósult beruházás során 4,417 km közlekedésbiztonságot szolgáló kétirányú kerékpárút épült a 47.számú Debrecen-Szeged II. rendű főút 12+840-17+332 km. közötti szakaszán. A fejlesztés lehetőséget ad egy közel 78 km hosszú kerékpárhálózat létrejöttére Debrecen – Nagyvárad között.

“A megépült kerékpárutat a sárándiak örömmel vették birtokba. A fejlesztéssel szerettünk volna hozzájárulni ahhoz, hogy a településen élők közlekedési szokásai és közlekedési rendszere átalakuljon, biztonságosabbá váljon. A kerékpáros közlekedés erősödésével Sáránd élhetőbbé válik, az emberi kapcsolatok kiteljesednek, a közösségek megerősödnek. A beruházásnak köszönhetően községünk tisztább, egészségesebb lehet.” – nyilatkozta Dézsi András Sáránd polgármestere. “A projekt keretében a kerékpáros közlekedést népszerűsítő kampány is megvalósításra került, mely során olyan fontos kérdésekre próbáltuk felhívni a figyelmet mint a kerékpáros kultúra fejlesztése, a kerékpáros közlekedés szabályai. A felvilágosító program célja, hogy segítsünk megtanulni a gyerekeknek magabiztosan és biztonságosan közlekedni kerékpárral, és felkészítsük őket a forgalomban való közlekedésre.”

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo