fbpx

A Vuelta-győztes szomorú karácsonya: 750 000 euró vagy marad a szerelem?

Hiába nyerte meg idén 42. életévében Chris Horner az idei harmadik nagy körversenyt, a Vuelta a Espana-t, a szezon végén nem lehet felhőtlenül boldog. Az érzelmek vagy az anyagiak a fontosabbak-e az amerikai kerékpáros számára – veti fel a kérdést a VeloNews, hogyan lehet még mindig szerződés nélkül egy GT-győztes?

Chris Horner

Chris Horner

Horner még mindig profi szerződés nélkül várja a 2014-es szezont, miután csapatának, a jövőre Trek néven futó Radio Shack-nak nem kell, és egyelőre másik profi istálló sem hajlandó fizetni a Vuelta-győztesnek 750 000 eurót egy évre.

Hornernek egészségügyi szempontból sem zárult szerencsésen a 2013-as évad, hiszen a firenzei világbajnokságon bordáját törte, így a felkészülést is később tudta csak elkezdeni. Annak ellenére, hogy csapatot még nem talált, a formájára nem panaszkodik:

Már csak két-három hét hiányzik, és sikerülhet igazán jó formába lendülni. A bordáim rendbe jöttek, a lábak jól forognak, a testsúlyom fantasztikus, tehát nem hinném, hogy sok hiányzik a csúcsformához.

És mi a helyzet fejben?

Nem is tudom… az ember azért fizet az ügynökének, hogy ne kelljen állandóan a telefonon lógnia, egyeztetni a csapatokkal. Én csak azzal foglalkozom, hogy kimegyek edzeni. Ha eszembe jut, a legrosszabb az egészben tulajdonképpen az, hogy mit szónak a barátaim: Hé, most hová is igazolsz? Mit fogsz csinálni? Nem tudom. Nem tudom…

Horner helyzete pár éve még egyszerűbb lett volna, hiszen a WorldTour státuszra aspiráló csapatoknak szüksége lett volna az UCI pontjaira, de idén nem volt verseny a 18 licencért. Ennek ellenére az amerikai és ügynöke úgy gondolták, másfél millió eurós éves fizetés mindenképpen jár egy GT-győztesnek, de mégy így is csak a felét, 750 000 eurót kértek. Most ott tartanak, hogy úgy tűnik be kell érni kevesebbel is, tegyen ajánlatot az, aki felhívja őket.

Kevés dolog számít igazán a szerződéskötésnél. Ez lehet a szerelem, vagy a pénz, vagy mindkettő együtt. A számláidat ki kell fizetni… Tehát szem előtt kell tartanod az anyagiakat. Természetesen jó lenne olyan csapatot találni, ahol jó érzéssel, szívesen bringázol, olyan versenyeken, ahol akarsz. Én a ProTour versenyeket és azt a szintet szeretem. Szeretném, hogy legyen még egy nagy dobásom, a Giro, vagy a Vuelta. Akár meg is nyerhetném bármelyiket a hosszú, nehéz hegyeken, a Tour de France már keményebb dió lenne a hosszabb időfutam miatt. Ezt még egy Pro Continental csapatban is megvalósíthatnám, mellette esetleg spanyol versenyek, ezzel elégedett lennék. Ha nem ajánl senki elég pénzt, akkor leigazolok majd szerelemből. Valami majd csak lesz, de bízom benne, hogy összejön valami. Ha pedig nem, legalább nem leszek anyagilag elkötelezve, nem kell stresszelni. Majd versenyzek amatőrként, jókedvből. Akár még masters (40+ korosztály) versenyeken is indulhatok, megnyerhetem akár a masters világbajnokságot, vagy valami ilyesmi, meglátjuk.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo