fbpx

A Magyar Mountain Bike Szakági Szövetség közleménye

Amint az utóbbi hetekben köztudottá vált, április 22-én tartja a Magyar Mountain Bike Szakági Szövetség (MMTBSzSz) évi rendes közgyűlését. Ezen a hétvégén, szombaton, illetve vasárnap tarja a Magyar Kerékpársportok Szövetsége is a közgyűlését, és mindkét közgyűlésen sor kerül tisztségviselő választásra is. A közgyűlések hétvégéjével kapcsolatban az MMTBSzSz elnöksége szükségesnek tartja, hogy néhány sorban a kerékpáros sajtó útján is tájékoztassa tagjait és a bringásokat a várható eseményekről.

A közgyűlések időpontja:
Az MKSz közgyűlését (az MKSZ alapszabálya alapján) szombat 10 órára írták ki. Mivel azonban ez a szombat munkanap, így nehezen biztosítható a határozatképesség. Ezért a megismételt közgyűlést vasárnap 13 órára írták ki – amely közgyűlés a megjelentek számára tekintet nélkül határozatképes lesz.

Az MMTBSzSz – igazodva az MKSz döntéséhez – ugyanarra a napra, vagyis 2012. április 22., vasárnap délelőttre írta ki a maga közgyűlését, 8 órai kezdettel. Amennyiben az MMTBSzSz közgyűlés nem lesz határozatképes, úgy a megismételt közgyűlés is ezen a napon lesz, egy óra elteltével, vagyis 9 órakor.

A fentiekből kiderül, hogy ha valaki csak egy napot szeretne feláldozni a hétvégéjéből, akkor a vasárnapi időpontokat érdemes megcélozni.

A közgyűlések helye
Mind az MKSz, mind az MMTBSzSz közgyűlése Budapest X. kerületében, Kőbányán, a Kőrösi Csoma Művelődési Központban lesz (régi nevén: Pataky Művelődési Ház).
http://www.patakymk.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=7&Itemid=31
A kupolás művelődési központ jól látszik a Kőrösi Csoma útról is (szemben a Szent László templommal). Parkolni jól lehet az épület előtt vagy mögött található parkolókban.

A részvételről
A februári, érdemi döntés nélkül befejezett MKSZ közgyűlés sokaknak okozott csalódást, és a tavasz közeledtével egyre több a feladat a klubvezetők előtt, ezért félő, hogy néhányan távol maradnak. Szeretnénk ezúton is felhívni a sportvezetők figyelmét, hogy a kerékpáros szövetségek működése – még ha ez nem is mindig látszik – komoly hatással van a sportágra. Ez a hatás lehet pozitív, de sajnos akár negatív is. A közgyűlések azok a fórumok, ahol minden egyesület tehet annak érdekében, hogy véleményével, szavazatával a dolgok jó irányba forduljanak. Kérjük a klubokat, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel, éljenek ezzel a jogukkal! Minden egyes szavazat számít!

Jelölések:
Az elmúlt hetekben, napokban több jelölés is érkezett az egyes megüresedett tisztségekre. A közgyűlésig még ezt meg lehet tenni írásban a jelölő bizottság tagjainál, de arra is van mód, hogy a képviselők a helyszínen adják le jelölésüket.

MMTBSzSz jelöltek
Vasárnap reggel, illetve délelőtt kerül sor az MMTBSzSz közgyűlésére, benne a részleges tisztújításra (a lemondott tagok helyére). Az MMTBSzSz megüresedett tisztségei (ahová várjuk a jelöléseket) az alábbiak:
–          Elnök (1 fő mondott le)
–          Alelnök (1 fő mondott le)
–          Elnökségi tag (1 fő mondott le)
–          Felügyelő bizottsági tag (1 fő mondott le)
Az MMTBSzSz tudomására jutott jelölések eddig az alábbiak:
–          MMTBSzSz elnöki tisztségre jelölés érkezett:
o        Katona Kálmán
–          MMTBSzSz alelnöki tisztségre jelölés érkezett (1 főt választanak) (ABC sorrendben):
o        Harangvölgyi András
o        Molnár Dénes
–          MMTBSzSz elnökségi tagságra jelölés érkezett (1 főt választanak):
o        Bányai Péter
o        Csóka Gergő
o        Harangvölgyi András
o        Molnár Dénes
–          A megüresedett felügyelő bizottsági tagságra még nem érkezett jelölés.
Amint korábban is írtuk, a fentiek mellett még további jelölések is érkezhetnek, sőt, az MMTBSzSz közgyűlésén is lesz lehetőség a jelölésre.

MKSz jelöltek
Az MKSz megüresedett tisztségei (ahová várják a jelöléseket) az alábbiak:
–          Elnök
–          Alelnökök (3 fő)
–          Elnökségi tagok (2 fő)
–          Felügyelő bizottsági elnök
–          Felügyelő bizottsági tagok (2 fő)

Mivel a szombati rendes közgyűlés várhatóan nem lesz határozatképes, így vasárnap délután, 13 órától kerül sor az MKSz (megismételt) közgyűlésére és a teljes tisztújításra. Az MKSz vezető funkcióira eddig tudomásunkra jutott jelölések az alábbiak:
–          MKSz elnöki tisztségre jelölés érkezett:
o        Madarász Gábor
–          MKSz alelnöki tisztségre jelölés érkezett (3 főt választanak):
o        Katona Kálmán
o        Kocsis Sándor
o        Somogyi Miklós
o        Törzsök Zsolt
–          MKSz Elnökségi tagságra jelölés érkezett (2 főt választanak):
o        Eisenkrammer Károly
o        Kovalóczy Áron
o        Veszelovszki Zsolt
–          MKSz felügyelő bizottsági elnöki tisztségre érkezett jelölés:
o        Dr. Giró-Szász János
–          MKSz Felügyelő bizottsági elnökségi tagságra érkezett jelölések (2 főt választanak):
o        Dr. Cseh Veronika
o        Dr. Wildner Domonkos
Amint korábban is írtuk, a fentiek mellett még további jelölések is érkezhetnek, sőt, az MKSz közgyűlésén is lesz lehetőség a jelölésre. Várunk minden egyesületi vezetőt a hétvégi közgyűléseken!

Üdvözlettel:
Az MMTBSzSz elnöksége

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo