fbpx

10ezer kerékpár értékű kerékpáralkatrészt loptak el egy cseh gyártótól

A legnagyobb cseh kerékpárgyártótól, a Bike Fun Internationaltől tízezer kerékpár értékű alkatrészt loptak el az összeszerelő üzembe vezető úton.

Miközben az alkatrészeket Németországból szállították, egy parkolóban a bűnözők a teherautó sofőrjét elaltatták úgy, hogy a fülkéjébe gázt engedtek, majd ellopták a fontos Shimano alkatrészeket. Emiatt a vásárlóknak tovább kell várniuk egyes Superior, Rock Machine és más márkák modelljeire.

A rablás január 21-én éjszaka történt egy németországi autópálya-pihenőben, a sofőr pihenőideje alatt. Az esetet egy jól szervezett csoport követte el, akik minden jel szerint előre megtervezték az egészet. Valószínűsíthetően a teherautót követték a berakodástól kezdve, a tolvajok megvárták, amíg a sofőr pihenőt tart, majd a fülkébe engedett gázzal elaltatták.

Petr Krkoska, a BFI ellátási lánc igazgatója így nyilatkozott az ellopott szállítmányról: „A kerékpárgyártók helyzete világszerte nagyon nehéz. Egyrészt óriási kereslettel állunk szemben, másrészt viszont óriási alkatrészhiány van, amit sok tényező okoz. A túlnyomórészt drága e-bike- és kerékpáralkatrészekkel megrakott szállítmányból mindössze kilenc doboz olcsó alkatrész maradt a kamionban. Ez csaknem egy évvel késlelteti egyes modellek gyártását, mivel a szállítmány számos alkatrészének nincs alternatívája a piacon. Erős és stabil cég vagyunk, így ez csak egy újabb akadály a sok közül, amivel az elmúlt években szembesülünk, de ha ez a kisebb gyártókkal történne, az számukra felszámolást jelentene.
Valóban nem láttuk még ilyen helyzetet. Még a Shimano sem szembesült hasonló léptékű szállítmány célzott rablásával. Bízunk benne, hogy az alkatrészhiány miatt ezek az esetek nem ismétlődnek meg, mert minden általunk megtett intézkedés ellenére semmilyen biztosítási fedezet nem tudja megtéríteni a veszteséget és főleg a késedelmes szállítás okozta hírnév romlást. Úgy döntöttünk, hogy nyilvánosságra hozzuk ezt az ügyet, hogy figyelmeztessük a többi gyártót, mert velük is előfordulhat.”

Forrás: cyclingindustry.news

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo