fbpx

Megvan az első háromszoros győztes a Red Bull Rampage-en!

Az idei Red Bull Rampage-en az volt idén a kérdés, hogy lesz-e háromszoros győztese a világ legismertebb freeride versenyének. Nos lett…

A Utah állambeli (USA) Virgin szikláin minden eddiginél őrültebb nyomvonalakat jelöltek ki, közte egy borzasztóan meredek nyommal, amin egyáltalán a lejutás is veszélyes volt. Az iszonyú mély letörések most sem hiányoztak, idén nem is annyira a trükkök nehézségi szintjén volt a hangsúly, inkább az volt a kérdés, van-e bátorsága valakinek bármilyen trükköt beadni a legnehezebb elemeken. A zsűri szokás szerint 5 főből állt, akiknek átlagolták az értékelését, így alakultak ki az eredmények a maximálisan szerezhető 100 pontból. A pontozás aszerint zajlott, hogy ki milyen nehéz nyomvonalat választ, mennyire gyorsan abszolválja a pályát és eközben milyen nehézségű trükköket mutat be. Két futamból mindenkinek a jobbik eredménye számított.

Az első körben az amerikai Cameron Zink elég hamar, negyedikként egy 90,33 pontos kűrt mutatott be, a legnehezebb két dropot hátraszaltóval adta be. Magasra tette a lécet az ellenfeleknek, akik sokáig nem tudták megközelíteni, a legtöbben nem is vállalták ugyanazt az útvonalat. A spanyol Andreu Lacondeguy 83 spontot szerzett, Kyle Strait 87,33 pontot, majd az amerikai után jött a kanadai Kurt Sorge, fenomenális futammal, amit 92,66 pontra értékelt a zsűri. Trükkjei között volt egy No hand backflip, és az egyik legnehezebb dropon egy 100% tisztán, mély leérkezéssel beadott backflip, valószínűleg utóbbi nyomott sokat a latban.

A teljes közvetítés ismétlése a Red Bull TV-n:

https://www.redbull.tv/video/AP-1QG5HRGZN1W11/english-commentary?playlist=playlists::8bf1ecf8-9bd1-4a1b-b461-c922b068e2a9

A szintén esélyes Brandon Semenuk bukott az első körben, következhetett a második sorozat, ahol nagyobb volt a riderek vállalkozó kedve, röpködtek is a magasabb pontszámok. Brett Rheeder 89,33-at, teljesített, majd Semenuk egy tőle kicsit “biztonsági” menettel 89,66 ponttal kapaszkodott fel a dobogóra. Jött azonban a fiatal amerikai Ethan Nell aki 90 pontra értékelt produkciójával leszorította a kanadait a pódiumról. A végére feltámadt a szél, Kyle Strait nem is vállalta a második futamot. Utolsó előttiként Cam Zink kénytelen volt kockáztatni a győzelemért, de nem volt meg a sebessége az utolsó jump-on az előreszaltóhoz, így bukás lett a vége. Sorge csak lazán lejött a pályán, persze azért a nehéz nyomon, ekkor ő már 2012-es és 2015-ös győzelme után háromszoros bajnoknak tudhatta magát.

 

 

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo