fbpx

Még vannak szabad helyek az idei kerékpáros VándorTáborba

Jelentkezz, és ismerd meg Észak-Magyarország rejtett kincseit!

Érdemes minél előbb lecsapni az idei kerékpáros Vándortábor szabad helyeire. A szervezők régi és új útvonalakkal készülnek, melyek Magyarország északi részének szebbnél szebb helyeire viszik el a résztvevőket. Már az összes további útvonalon elfogytak a helyek, de az északi túránál még van néhány. Jelentkezz mielőbb, de legkésőbb a hónap végéig, a www.bringasvandor.hu honlapon az Észak-magyarországi útvonal oldalán!

A természetjárást, és ezzel az egészséges életmód hangsúlyozását célzó egyhetes Kerékpáros Vándortábor 2017-ben indult útjára. Elsősorban a felső tagozatos és középiskolás fiatalokat szólítja meg, miközben a szervezés terhét leveszi a pedagógusok válláról. A gyerekek számára kifejezetten olcsó tábor ráadásul a táborvezető pedagógusokat 100.000 Forint díjban részesíti.
A szervezők minden olyan intézmény jelentkezését is várják, amelyek gyermek vagy ifjúsági közösségeket fognak össze, és fontos szempontként kezelik a környezet megismerését, megvédését, a sportot. Fontos kiemelni, hogy az is jelentkezhet a táborba, akinek nincs kerékpárja, vagy annak állapota nem megfelelő. A kerékpáros vándortáborban mindenki számára jó minőségű kerékpárt, sisakot, láthatósági mellényt, hazavihető kulacsot és szervizt, pótalkatrészeket biztosítanak, hogy az élményt ne gátolja technikai akadály.

A napi 20-70 km, összesen 150-250 km megtett út közben a résztvevők megismerhetik Magyarország természeti értékeit, kulturális örökségét. Az Észak-magyarországi túrán a bringások bejárják Salgóbánya és Ipolytarnóc környékét, ahol egyszerre fedezhetik fel a magyar Pompeii néven is ismert Ipolytarnóci Természetvédelmi Terület évmilliókra visszanyúló növény-és állatvilágát, valamint részt vehetnek egy 4DX mozi előadáson. Megcsodálhatják a világörökség részét képező falvat, Hollókőt is, majd gyönyörű erdei környezetben haladhatnak tovább Bánk felé, ahol csobbanhatnak egyet a tó vizében. Bánkot és Szokolyát maguk mögött hagyva a Duna-menti kerékpárúton nincs megállás a szobi kompkikötőig, ahonnan végül Esztergomot és a lélegzetelállító Bazilikát veszik majd célba.

Amellett, hogy a Vándortábor tudatosan „zöld” tábor, fontos a közösségépítő szerepe, hiszen a gyerekek szembesülhetnek azzal, hogy mi mindenre képesek, például nagy távolságokat legyőzni, rossz időjárási körülményeket is átvészelni, nagyobb emelkedőkön feltekerni, mindezt csoportban, barátokkal, osztálytársakkal.

Az első egyhetes turnus 2019. június 17-én, hétfőn indul. Ezt követően vándortábori útvonalaknál a jelentkezési naptárban található napokon lehet indulni augusztus 9-ig.

Az Észak-magyarországi útvonal: Salgóbánya, Ipolytarnóc, Hollókő, Bánk, Zebegény, Kesztölc.

Részvételi díj 25.000.- Ft/fő
A táborvezetőknek nem kell részvételi díjat fizetniük, kerékpáros vándortábor-vezető képesítéssel rendelkező pedagógusok bruttó 100.000 forint táborvezetési díjban részesülnek. A képesítést még idén tavasszal meg tudják szerezni az érdeklődők.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo