fbpx

Mallorcán és Katarban versenyeznek vasárnaptól a profi sztárok

Február 5-én, vasárnap rajtol két 1-es kategóriás profi kerékpárverseny, a Mallorca Challenge és a Tour of Qatar is, melyeken számos neves országúti profi indul.

A katari körverseny inkább a klasszikus sprintereknek kedvez, a mallorcai versenyek a hegyekben erősebbeknek is tartogatnak lehetőséget jó szereplésre.

Trofeo Palma - Fotó: Takács Tamás

A Mallorca Challenge bár négynapos esemény, nem körversenyként jegyzik az UCI naptárban, hanem négy különálló 1.1 kategóriás Europe Tour viadalként.

A szakaszok:
Trofeo Palma – február 5.
Trofeo Migjorn – február 6.
Trofeo Deia – február 7.
Trofeo Final – február 8.

Trofeo Palma - Fotó: Takács Tamás

A palmai körpályás versenyen tiszteletét teszi a háromszoros Tour de France győztes, spanyol Alberto Contador is, akinek egyébként másnap, február 6-án hirdetnek végső ítéletet doppingügyében, már ha hinni lehet a CAS előzetes bejelentésének. A mezőnyben 10 WorldTour gárda versenyzőit is láthatjuk: MoviStar, Euskaltel Euskadi, Saxo Bank, BMC, RadioShack, Katusha, Lotto, Team Sky, Rabobank, Omega Pharma.

Az előzetes hírek szerint a Tour de France-győztes, Cadel Evans is indul valamelyik szakaszon, mint ahogy a Vuelta-győztes Juan José Cobo is, így mindhárom nagy körverseny címvédője rajthoz áll Mallorcán. De ott lesznek a Schleck testvérek és Andreas Kloden (Radio Shack); Luis León Sánchez, Carlos Barredo és Lars Boom (Rabobank); Joaquim “Purito” Rodríguez (Rabobank), Igor Antón és Mikel Astarloza (Euskaltel Euskadi) valamint Alejandro Valverde (Movistar Team) is.

Trofeo Palma - Fotó: Takács Tamás

A február 5-étől 10-éig tartó Katari Körversenyen a világ legjobb sprinterei vonulnak fel, Andre Greipel (Lotto) sajnos gyomorfertőzés miatt az utolsó pillanatban lemondta a versenyt, de ott lesz Tom Boonen, Francesco Chicchi (Omega Pharma-Quick Step),  Philippe Gilbert, Thor Hushovd, Taylor Phinney (BMC), Tyler Farrar Murillo Fischer, Robbie Hunter (Garmin), Mark Cavendish (Team Sky), Peter Sagan (Liquigas), Mark Renshae, Graeme Brown (Rabobank), Filippo Pozzato, Andrea Guardini (Farnese Vini), Robbie McEwen (GreenEdge), Gyenyisz Galimzsjanov (Katyusa), John Degenkolb (Project 1T4I)

A szakaszok:
1. szakasz: Barzan Towers – Doha Golf Club, 142.5 km
2. szakasz: Lusail – Lusail, 11.3 km csapatidőfutam
3. szakasz: Dukhan – Al Gharafa Stadium, 146.5 km
4. szakasz: Al Thakhira – Madinat Al Shamal, 144 km
5. szakasz: Camel Race Track Al Khor Corniche, 160 km
6. szakasz: Sealine Beach Resort – Doha Corniche, 120 km

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo