fbpx

Kihirdették a 2018-as Tour de France-on induló csapatok listáját

A verseny szervezői megerősítették, hogy a 18 WorldTour csapaton kívül a Cofidis, Solutions Credits, a Direct Energie, a Team Fortuneo-Samsic és a Wanty-Groupe Gobert kap meghívást a 2018-as Tour de France-ra. A Tour-részvételhez nagy reményeket fűző Vital Concept csapata csak Criterium du Dauphine-re kap szabad kártyát az ASO-tól.

tour 2018

A július 7. és 29. között zajló Tour de France-ra a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség szabályainak megfelelően a 18 WorldTour csapat automatikusan meghívást kap, míg a maradék 4 szabad helyért a másodosztálybeli (Pro Kontinentális) csapatok pályázhatnak. Idén nem volt egyszerű helyzetben a verseny főszervezője Christian Prudhomme, ugyanis 5 olyan csapat is pályázott, akinek helye kéne, hogy legyen a legrangosabb körversenyen. A versenyigazgató a bejelentéskor elmondta, hogy nehéz döntés volt, melyik jelentkező maradjon ki, de végül a Jerome Pineau nevével fémjelzett Vital Concept nem kapott meghívást. A döntését azzal magyarázta, hogy elsősorban a világranglistát vette figyelembe, ahol a Wanty-Groupe Gobert és a Cofidis foglalja el az első két helyet a pro-kontinentális csapatok közül, ezenfelül Nacer Bouhanni-nak (Cofidis) mindenképpen szeretne adni egy esélyt, hogy a Giro és Vuelta után Tour szakaszt is nyerhessen. Bár a Direct Energie leghíresebb versenyzője, Thomas Voeckler, visszavonult, továbbra is nagyon erős csapat maradt, tehát nekik is ott a helyük a versenyen. A Team Fortuneo-Samsic pedig leigazolta a hegyi király Warren Barguil-t, aki szintén fontos szerepet játszhat a 2018-as Tour de France-on.

A 2018-as Tour de France-on induló csapatok:
WorldTour
AG2R La Mondiale (Fra), Astana (Kaz), Bahrain-Merida (Brn), BMC (USA), Bora-Hansgrohe (Ger), FDJ (Fra), Lotto Soudal (Bel), Mitchelton-Scott (Aus), Movistar Team (Spa), Quick-Step Floors (Bel), Team Dimension Data (SA), Team EF Education First–Drapac (USA), Katusha-Alpecin (Sui), Lotto NL-Jumbo (Ned), Team Sky (Gbr), Team Sunweb (Ger), Trek-Segafredo (USA), and UAE Team Emirates (UAE)
Szabad kártyás
Cofidis, Solutions Credits (Fra), Direct Energie (Fra), Team Fortuneo-Samsic (Fra), Wanty-Groupe Gobert (Bel).

A Párizs-Nizzán (március 4.-11.) résztvevő csapatok (a 18 WorldTour-on felül):
Cofidis, Solutions Credits (Fra), Delko Marseille Provence (Fra), Direct Energie (Fra), Team Fortuneo-Samsic (Fra)

A Criterium du Dauphine-n (június 3.-10.) résztvevő csapatok (a 18 WorldTour-on felül):
Cofidis, Solutions Credits (Fra), Team Fortuneo-Samsic (Fra), Vital Concept (Fra), Wanty-Groupe Gobert (Bel).

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo