fbpx

BikeFun Expansion csomagtartótáska miniteszt

A BikeFun Expansion csomagtartótáska a funkciók elképesztő tárházát nyújtja, a kerékpáros kompakt túratáskák svájci bicskája. Zsebeiből oldalpanelek hajthatók ki, felfele harmonikaszerűen bővíthető, túratáskát megszégyenítő 26 literes űrtartalmat biztosítva. Féltucat további zsebében kulacs, esővédő huzat, sisak hordozható, a csomagtartóról leszerelve a mellékelt vállpánttal gyalogosan is magunkkal vihetjük.

A kerékpáros közlekedés és túrázás elengedhetetlen tartozéka a kellékeinket, felszerelésünket tároló táska. Ideális esetben a csomagot nem mi cipeljük, hanem a bicaj, illetve az sem árt, ha a táska emellett többlet funkciókat is biztosít. A BikeFun Expansion változatható méretével, kihajtható oldalrekeszeivel pontosan ilyen típus. A csomagtartó tetején “ül”, lehet egész kompakt és diszkrét megjelenésű, de zsebeiből igény szerint oldalpanelek nyílnak. Emellett rengeteg zsebbel és tároló funkcióval rendelkezik, a mellékelt esővédő huzattal pedig teljesen vízállóvá tehető. Már csak a hab a tortán, hogy a csomagtartóról lecsatolva utcai válltáskaként is viselhető, az irodába, bevásárláshoz is elkísér minket.

A vállpánt a legkényelmesebb a mezőnyben, szívesen rátettük volna az egyik táskaspecialista gyártó drága táskájára az eredeti "fapados" helyett!

A vállpánt a legkényelmesebb a mezőnyben: szívesen rátettük volna az egyik specialista márka drága táskájára az eredeti “fapados” helyett!

A népszerű Merida kerékpármárka hazai forgalmazója különös hangsúlyt fektet az elérhető árszínvonalú, minőségi kerékpáros kiegészítőkre. BikeFun márkanév alatt egy teljes palettát kínál ezekből, a most bemutatott Expansion hátsó csomagtartóra rögzíthető modell fejlett technikai alapanyagokból, magas szintű kidolgozással áll a honi kerékpárosok rendelkezésére. Szerintünk megállná a helyét bármely nemzetközi táskaspecialista márka kínálatában, ráadásul majd’ határtalan számú funkciót biztosít.

Magas szintű kidolgozás és rengeteg funkció jellemzi...

Magas szintű kidolgozás és rengeteg funkció jellemzi…

A csomagméret szerint változtatható űrtartalom akár 26 liter is lehet, ehhez kicipzározva megemeljük a fedelet, kinyitjuk az oldalzsebeket, ahonnan két 32 cm hosszú oldalpanel tárul elénk. Ezek alul a csomagtartóhoz rozsdamentes kampókkal rögzíthetők, így biztosítva a stabilitást. Alapkiszerelésben a BikeFun Expansion mindössze 32x14x18 cm, a csomagtartóhoz hat ponton tépőzárral rögzül, tetszetős megjelenésével, dinamikus formájával diszkréten „ül” a kerékpáron. A mindennapos közlekedéshez így használható, ha az időjárás rosszra fordulna, az alsó zsebében rejlő esővédő huzattal tehető vízhatlanná, ezzel óvva mind a táskát, mind a benne lévő „rakományt”. A bőséges fényvisszaverő nyomat, illetve a lámpatartó fül biztonságunkat fokozó figyelmesség a gyártó részéről.

Ha túrára indulunk, esetleg a bevásárlás sikerül a vártnál nagyobbra, a zsebeiből oldalpanelek kinyithatók, a tetején elhelyezett gumihálóra pedig akár további csomag rögzíthető. A kirándulások vagy túrák során jön jól a hátsó kulacstartó zseb, illetve a további néhány pakolást megkönnyítő zseb és belső rekesz. Az apróságok így mindig kéznél lesznek, nem kell utánuk a főrekeszben kutatni. Ha már a belsőről van szó, annak fedele kétkocsis cipzárral teljesen felnyitható, ezzel könnyítve meg a pakolást és a keresést. És mint már említettük, az egész főrekesz egy további cipzár segítségével felfele harmonikaszerűen bővíthető.

Kulacstartóként is funkcionál!

Kulacstartóként is funkcionál!

A BikeFun Expansion alapanyaga víztaszító poliészter és nejlon, a kivitelezés minőségi munka, a varrások szépek, a cipzárak pedig finoman működnek. A kerékpáros táskák svájci bicskája az alpesi országra jellemző technikai „tudással”, és az ehhez méltó kidolgozással.

A mellékelt esőhuzattal vízhatlanná tehető, illetve ez meg is védi a tetszetős táska felületét a sártól és piszoktól...

A mellékelt esőhuzattal vízhatlanná tehető, illetve ez meg is védi a tetszetős táska felületét a sártól és piszoktól…

A táskát kipróbáltuk napi kerékpáros használatra, és mindent funkciója megfelelően működott. A csomagtartóra stabilan rögzíthető, még rendesen megpakolva sem mozgott. Egy ilyen méretre bővíthető táska sok mindennel megpakolható, így jó ötlet volt a tervezők részéről az extra-biztos hatpontos rögzítés, így biztosítva a teljes elmozdulásmentességet. Minden nyitható bővítményt bevetve egy komoly bevásárlás elfér benne, az oldalpanelek kampós rögzítése ugyancsak jó ötlet volt a tervezők részéről. Bár az erős rögzítés miatt a le- és felszerelés nem a leggyorsabb művelet, ha egyszer a kezünkben van, mind a kényelmes fül, mind a mellékelt vállpánt segítségével jól hordozható. Ebben az esetben le kell mondani az oldalpanelek használatáról, de a felső bővítés ettől még funkcionál, néhány literrel bővítve a kapacitást. A számos zseb ugyancsak jól jön amikor az Expansion-t utcai táskaként használjuk.

A rögzítés példásan erős, de sajnos nem "gyorzáras" rendszerű...

A rögzítés példásan erős, de sajnos nem “gyorzáras” rendszerű…

A jellemzésből egyértelműen kiolvasható, hogy a BikeFun eme táskája a szívünkhöz nőtt. Megszerettük az Expansion innovatív megoldásait, a lehetőségeket végletekig bővítő funkciókat. A minőségre sem lehet panasz, legfeljebb annak örültünk volna, ha maga a táska kap vízhatlan kialakítás, és nem kell az huzattal bajlódni amikor elered az eső. Más kifogásunk nincs, csak ajánlani tudjuk, főleg a méltányos árcédula tudatában!

Jellemzők:

  • csomagtartóra rögzíthető, változtatható méretű táska
  • ideális egynapos túrákhoz, mindennapos közlekedéshez
  • igény szerint változtatható kapacitás
  • kihajtható fedőpanel kétkocsis minőségi cipzárral
  • 2 db oldalsó zseb
  • oldalsó zsebből kihajtható oldalrekesz
  • felső hálós zseb és “gumipók”
  • hátsó kulacstartó zseb
  • belső hálós rekesz
  • alsó zsebben tárolt esőhuzat
  • 26 literes teljes űrtartalom
  • egyszerű és biztos hatpontos rögzítés
  • 600D poliészter és 420 D nejlon alapanyag
  • 32x14x18 cm legkisebb külső méret
  • 2 db 32 cm hosszú kihajtható oldalrekesz alsó kampós rögzítéssel
  • tartozék vállpánt
  • kényelmes fogású hordozófülek
  • számos fényvisszaverő nyomat a biztonság érdekében
  • lámparögzítő konzol
  • esővédő tartozék
  • 930 gramm

Ajánlott fogyasztói ár: 16 990 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo