fbpx

A Misik László Emlékverseny kiírása

Nemzeti ünnepünkön, október 23-án vasárnap kerül sor Szegeden a Misik László Emlékversenyre, egy kritérium jellegű országúti futamra, aminek kiírása az alábbiakban olvasható:

XVI. MISIK LÁSZLÓ EMLÉKVERSENY
2012. OKTÓBER 23. – SZEGED

Verseny célja: Megemlékezni a Szegedi Kerékpáros Sport Club fiatalon elhunyt elnökéről, versenyzési lehetőség, a versenyidény befejezése.

A verseny helye:  Szeged – Tápé Úgynevezett “Olajoskör”. A piros vonal jelöli az M43-as autópálya megépítése miatt kicsit módosult nyomvonalat. A pálya megközelíthető a 47-es útról, Szegedről Hódmezővásárhely felé haladva a SHELL kút utáni első leágazásnál jobbra (Fa-villa vendéglő), azt követő első leágazásnál ismét jobbra.
Parkolási lehetőség a helyszínen biztosítva.

A verseny időpontja: 2012. október 23. vasárnap 10:00 órától. A fő verseny rajtja körülbelül 12:00 órakor, a futamok idejének megfelelően!

A verseny távja, korcsoportjai, kategóriák: A versenyen három futam kerül lebonyolításra. Amennyiben egy kategóriában nincs meg legalább 3 versenyző, a versenybíróság a kategóriákat összevonhatja!
A futamokban a kategóriák külön lesznek értékelve!

A verseny nyílt, mindenki elindulhat, kortól és nemtől függetlenül a kategóriájában. A verseny, az országúti kerékpárversenyzés szabályainak figyelembe vételével kerül megrendezésre, függetlenül attól, hogy a verseny körpályán kerül lebonyolításra. A mezőnytől elmaradó versenyző csak a saját pozíciójában haladhat, vagyis lekörözés esetén nem állhat be az őt utolérők közé, és nem kaphat pontot a hajrákért, nem vehet részt a hajrákban sem. Esetleges műszaki hiba, vagy bukás esetében a kerék, vagy kerékpár cseréje lehetséges, visszaállás a versenybe a következő körben megtehető a rajtvonalnál az esemény előtti pozícióba.

Futamok:
1.         3 kör         17,4 km    Gyermek U13;  Haladó U15; Serdülő leány W17;    Nincs részhajrá
2.         8 kör        45,4 km    Ifjúsági U19,    Serdülő U17,   Szenior 40 évtől,  Nők; Részhajrá minden második körben, összesen 4
3.        10 kör        58 km    Felnőtt Amatőr; Felnőtt Igazolt;    10  részhajrá, minden körben

A 3 körös versenyben egyéni összetett alapján lesz értékelés. A futamot az a versenyző nyeri aki kategóriájában a három kört a legrövidebb idő alatt, mindenféle külső segítség nélkül teljesíti. Az 1-3 helyezettek érem és a SZEGEDI KERÉKPÁROS SPORT CLUB és támogatóik által felajánlott tárgyjutalomban részesülnek.

A  8 körös versenyben minden második körben részhajrá. A részhajrákat a megelőző körökben hangjelzés jelzi. A versenyszámban kategóriánként és pontok alapján díjazunk. A futamot az a versenyző nyeri, aki a kategóriájában a nyolc kört a legrövidebb idő alatt, mindenféle külső segítség nélkül teljesíti. Az abszolút egyéni pontversenyt az a versenyző nyeri, aki a verseny során a legtöbb pontot gyűjti. Részhajránként az első három versenyző pontot kap (5,3,2). A pontversenyben a véghajráért dupla pontok járnak (10,6,4). Korcsoportonként és a pontverseny 1-3 helyezettek érem díjazásban részesülnek.

A 10 körös versenyben minden körben részhajrá. A versenyszámban kategória, pont és csapat pontverseny értékelés lesz.  A csapatok minimum 3 és maximum 5 főből állnak. Nem feltétel, hogy egy egyesületbeliek legyenek, akár spontán alakulás is lehet.
Helyezések eldöntése:

A MISIK LÁSZLÓ EMLÉK KUPÁT az a(z abszolút) versenyző nyeri, aki a célbefutó alkalmával elsőként halad át a célvonalon.
A kategóriájában versenyt az a versenyző nyeri, aki a tíz kört a legrövidebb idő alatt, mindenféle külső segítség nélkül teljesíti. Az abszolút egyéni pontversenyt az a versenyző nyeri, aki a verseny során a legtöbb pontot gyűjti. Körönként az első három versenyző pontot kap (5,3,2). A pontversenyben a véghajráért dupla pontok járnak (10,6,4).

A tíz körös versenyben mindkét kategória első három helyezettje pénzdíjazásban részesül:
-az első nyolcezer, a második ötezer, harmadik kétezer Ft-ot kap.

A pontverseny:
-első helyezettje nyolcezer, második ötezer, harmadik kétezer Ft-ot kap.

Nevezés:  Nevezni 2012.10.23.-án reggel 8:30-tól 9:30 óráig lehet a helyszínen. Nevezési díj egységesen 1500 Ft indulónként, kivéve a gyermek (U13) és haladó (U15) korcsoport, akiknek a nevezés ingyenes!

Egyéb rendelkezések:  A versenyen mindenki saját felelősségére indul, verseny során a KRESZ idevonatkozó és a rendezők által ismertetett szabályokat mindenkinek be kell tartani, mert a verseny a közúti forgalom fenntartása mellet, kerül megrendezésre. Fejvédő használata kötelező, az esetlegesen bekövetkező balesetért, kárért a rendezők felelősséget nem vállalnak. A kiírásban nem szereplő eseményekre az MKSZ és az UCI szabályai mérvadóak.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo