fbpx

A gazdaság útvesztőjében – elmarad a Tihany DH

Alig egy szűk hónap maradt csak a Balaton Bike Fest első rajtjáig, a mai hírnek azonban mégsem az előrehaladás az apropója.

Nemrég még boldogan közöltük, miszerint sokak nagy örömére visszatér a BBF versenyszámai közé a Tihany Downhill, sőt kiegészül egy kapcsolódó szakággal, a parallel szlalommal.

Kyle Strait a 2010-es Tihany Downhill-en

Már lassan közhellyé válik, de sajnos a gazdasági helyzetre kell nekünk is hivatkozni, ugyanis elvesztette a versenyszám a főtámogatóját, és szembesülnünk kellett vele, hogy ma már luxusnak számít Balaton legnagyobb félszigetén downhillt szervezni. Sajnos a fesztivál legköltségesebb eseményére így nem jött össze a szükséges támogatás, ezért vérző szívvel, de úgy kellett döntenünk, hogy lemondunk a Tihany Downhill és ezzel a Parallel Szlalom megrendezéséről is.

Ez több változást is hozott magával, ezek közül az egyik, hogy a fesztivál főszervezését Jóna Péter vette át és nekivág a fennmaradt idő leghatékonyabb kihasználásának.

Noha a tihanyi száguldás elmarad, július közepén a Downhill Országos Bajnokságon igyekeznek a lehető legtöbbet bepótolni a Tihany DH szervezői, ezáltal a válogató versenyben is dupla szorzós lesz az OB.

Azonban, hogy a Bike Festen is jól érezzétek magatokat, a szervezők mindenkit szeretettel várnak a többi szakág versenyén is, köztük az FMB ezüst kategóriás dirt contest-en!

És mi lesz a Tihany Downhill-el? Nem tudjuk…, jelen gazdasági helyzetben úgy tűnik megvalósíthatatlan.

Forrás: www.balatonbikefest.com

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo