fbpx

Topeak Transformer™ X műhelypumpa

transformer_x_4Idén a Topeak kínálatban az új JoeBlow™ Race modell mellett két teljesen új, különleges kialakítású, Transformer™ X, illetve Transformer™ XX névre keresztelt állópumpa bővíti a már így sem éppen szűkös választékot. Ahogy már megszokhattuk, az innovatív megoldásokról ismert amerikai kerékpárkiegészítő-specialista márka ismét egy többfunkciós, rendkívül praktikus megoldással lepte meg a bicajosokat.

Dióhéjban, a Transformer™ X egy nagynyomású professzionális pumpamodell, amely kerékpárszerelő állványként is használható. A pumpa extra stabilitást kölcsönző lábainak lehajtását követően a lánc-, illetve támvilla alátámasztására szolgáló konzolok “bukkannak elő”. Az egyedileg állítható tartókarok egy mozdulattal az adott kerékpárhoz igazíthatók. A stabilan álló kerékpárt ezután a kívánt nyomásra (akár 11 Barra!) pumpáljuk, a pontos érték könnyedén beállítható a pumpa fogantyújára elhelyezett nagyméretű kijelzőről. A SmartHead™ fejjel minden szeleptípus kezelhető, illetve a gyors leeresztő gombbal precízen beállítható az ideális nyomás. Kinek jelent előnyt egy integrált állványos pumpa? Leginkább azoknak, akik gyakran szállítják a kerékpárt, versenyeznek, és ott a rajt előtt végzik az utolsó finomításokat a beállításon, ott helyezik ideális nyomás alá a kereket a terepviszonyok, illetve az időjárás függvényében. Hasonlóképpen a kerékpáros kirándulók is kedvelni fogják ezt a plusz funkciót, lévén a kerékpárt stabilan tartva gyorsan és praktikusan tudják az autóból kivéve a kerékpárt (kerékpárokat) menetkésszé varázsolni. [divider scroll_text=”Topeak Transformer™ X”]

transformer_x_5Szögezzük le, hogy nem egy „mindenre jó, de semmire semmire sem tökéletes” hibridmegoldással van dolgunk! A Transformer™ X pumpa méltó márkatársa a legendásan tartós, bivalyerős, többszörös tesztgyőztes JoeBlow™ modellnek, a zseniális SmartHead™ szelepcsatlakozó fej azonos, számos más gyártónál nem szereplő funkcióval rendelkezik, rendkívül könnyen kezelhető. Az állvány – bár természetesen nem professzionális szereléshez tervezett -, de a kerékpárt stabilan megtartja, így egy gyors átvizsgálás, menetkész beállítás simán megvalósítható általa. Ezerszer jobb, mint a kerékpár egy kézzel megtartva végezni ugyanezen finomításokat. Láncolajozáshoz, váltó- vagy fékállításhoz például rendkívül praktikus. Az ugyancsak idén bemutatott Transformer™ XX pedig a Transformer™ X különleges változata, amelynél az állványrész szerszám nélkül eltávolítható a pumpa testéről. Mind a pumpa, mind az állvány rész külön-külön is teljes értékű eszközként használható.

Jellemzők:

  • Alumínium test illetve lábak
  • 160 psi/11 bar
  • Univerzális SmartHead™ fej
  • Súly: 1,8 kg
  • Magasság 74 cm

 

Árak:

  • Transformer X javasolt fogyasztói ára: 36.700.- Ft
  • Transformer XX állvánnyal együtt: 36.700.- Ft
  • Transformer állvány javasolt fogyasztói áron: 18.400.- Ft

További információ a forgalmazó honlapján transformer_x_1

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo