fbpx

Specialized Lithia Comp Gel női nyereg

A kerékpárok és kiegészítők terén a Specialized az egyik legismertebb márka, számos profi országúti és MTB csapat beszállítója, nevét, termékeit jelentős kultusz övezi. A kaliforniai gyártó nagy hangsúlyt fektet a kényelem fokozására: Body Geometry koncepciójuk a kerékpáros és a kerékpár közti tökéletes kapcsolatot és összhangot biztosítja. A márka idén is meglepően széles nyeregválasztékot biztosít: a legtöbb nyeregtípus több szélességben, montis és országúti változatban is elérhető. A hölgyek számára tervezett termékcsoport külön szekciót képvisel a palettán belül, számos modellel és azok megannyi változatával rendelkezik, amelyből most a speciális kialakítású Lithia Comp Gel női nyerget mutatjuk be.

lithia_1

A Specialized Lithia Body Geometry koncepció alapján készül, ennek megfelelő kényelemmel, illetve tökéletes kidolgozással. A Lithia tervezésekor az összes olyan szempontot figyelembe vették a Specialized mérnökei, orvosai, amelyek az ideális női anatómiához passzoló nyereg megvalósításához elengedhetetlen. Először is nem mindegy a forma, lévén a hölgyek medencecsontja eltér a férfiakétól, az anatómiai sajátosságok miatt általában máshogy ülnek a nyergen, más felsőtest-dőlésszöggel. Másodsorban a nyeregtestbe a női anatómiát követő kivágást helyeztek, amely megszünteti a kellemetlen nyomáspontokat. A nyereg párnázása volt a harmadok fő fejlesztési szempont: a hölgyek nagy átlagban könnyebek a férfiaknál, továbbá a nyereg eltérő pontjain igényelnek vastagabb, illetve vékonyabb párnázást. Az sem mindegy, hogy a maga a szivacsozás milyen alapanyagú: a zselés réteggel kombinált PU hab a tesztek alapján a legideálisabb kombináció.

lithia_2

Fehér színben, illetve három különböző szélességben is elérhető…

Itt érdemes megemlíteni, hogy a Specialized az általa szponzorált versenyzők, illetve a tesztprogramban részt vevő amatőr kerekes visszajelzései alapján végzi a fejlesztéseket, addig finomítanak egy adott dizájnon, amíg az a legtöbb alany számára tökéletessé nem válik. Ezen felül több tudományos intézetben végeztetnek vizsgálatokat: például Kölni Egyetem által végzett független vizsgálat szerint a Body Geometry elv szerint tervezett nyergek 75%-kal növelték a vérkeringést az egyik fő konkurens nyeregmodellhez képest, így a Specialized nyergek használói körében ritkább a zsibbadásos panasz.

lithia_4

A Lithiát alcsony profil jellemzi, egyáltalán nem “túristás” formájú modell…

Nem mellesleg a Lithia egyéb fejlett technológiával is rendelkezik: ilyen az üvegszállal erősített nyeregtest, amely kellően rugalmas, a zselés PU-hab réteggel együtt kiválóan csillapítja az út által keltett rezgéseket. Az üreges Cro-Mo pálcák tartósak, igen erősek, ennek ellenére alig nehezebbek, mint a csúcsmodelleken alkalmazott titán- vagy karbonváltozatok. A Micromatrix szintetikus borítás pedig nemcsak vízálló, hanem meglepően könnyű, a szivacsréteg úgyszintén, így a tömeg terén sincs a Lithiának mitől szégyenkezni.

lithia_6

Háromféle szélességben gyártják, itt a legszélesebb változat látható…

Mindent összevetve a Lithia egy kényelmes, komfortos nyereg alacsony profilú kialakítással, lapos ülőfelülettel, kifejezetten nők számára tervezve. A zselés szivacsozásának köszönhetően ugyanúgy ideális a hosszú bringázásokhoz, mind a rövidebb hétvégi kirándulásokhoz vagy a mindennapi használathoz.

[divider scroll_text=”Specialized Lithia”]

Jellemzők:

  • szabadalmaztatott Body Geometry kialakítás, amely kevésbé gátolja a vérkeringést
  • speciálisan hölgyek számára kifejlesztett zselés párnázás
  • üvegerősítéses, rugalmas, jó tartást biztosító nyeregszerkezet
  • könnyű és rendkívül erős Cro-Mo pálcák
  • erős, tartós és vízálló Micromatrix borítás
  • tömeg: 320 g-tól
  • méret: 130, 143 és 155 mm-es szélességben
  • fehér és fekete színben

[divider scroll_text=”Specialized Lithia”]
Javasolt fogyasztó ár: 22.600 Ft.
További információ a forgalmazó honlapján

lithia_5

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo