fbpx

Selle Italia Flite Gel Flow nyereg

A kiváló Selle Italia nyergek teljes palettája elérhető hazánkban, ebből a legendás Flite megújított modellsorozata számos különböző anatómiai igényre ad választ. A középső kivágással rendelkező, a puha altáji szövetek és keringési főereket kímélő, zselés párnázással készült változat a kényelmet előtérbe helyező, hosszabb távolságokat teljesítő profi és amatőr kerékpárosok kedvence.

 

 

si_flite_4
A Dolomitok lábánál 115 éve alapított Selle Italia a világ egyik legrégebbi és legpatinásabb nyereggyártója. A Milánó melletti kis településen 1897-ben indult be a nyereggyártás, a tulajdonoscsalád bőripari vállalkozására építve. Akkor még gépjárművek nemigen rótták az utakat, a tehetősek kerékpárra ültek, és természetesen felmerült az igény a magas minőségi szintet képviselő nyergek iránt. A cég előretörése az 1970-es évek olajválságával esik egybe: a Selle Italiát erőteljes versenysport-szponzorációba fog, újabb és újabb technológia csúcsmodellek fejleszt a versenyzők számára, így a márka a világ legismertebb nyereggyártójává növi ki magát a 1980-as évek közepére.

A Selle Italia „Flite” modellje ma már teljes joggal nevezhető klasszikusnak, miután az 1990-es bemutatás óta ezen a típusnéven immár húsz éve folyamatosan vásárolhatunk kerékpárnyergeket. Az eredeti koncepció azóta persze némileg megváltozott, valójában már nem sokban hasonlít az egykori úttörő modellhez, ízzig-vérig a modern tervezési elveket követi. A Selle Italia Flite Gel Flow nyerget számos Pro-Tour versenyző használja, de rendkívül népszerű a hosszú távokat teljesítő amatőr kerékpárosok, túrázók körében is.

 

 

si_flite_1
Pár évvel ezelőtt a modellcsaládot radikálisan átformálták, és ebben a formában gyártják azóta is. A Flite eme tagja országúti használatra vagy terepe egyaránt alkalmas, egy anatómiai hasítást tartalmazó szilikongéles változat. Azért jobb ez az anyag a többi gélnél, mert ez a legkönnyebb, emellett pedig jobb a rezgéselnyelő képessége, illetve egy négyzetcentimétere akár 120 kilogrammos nyomásnak is ellent tud állni. Tartalmaz egy kevés karbon alapanyagot is (10%), melyet a héjba kevertek, elöl a piros részben pedig egy elasztomer kap helyet a kiváló rezgéscsillapító képességért. Emellett a mangánötvözet pálca elasztomeres rögzítést kap, amely tovább csökkenti az altájt érő rezgéseket. Az árcímke láttán jusson mindenkinek eszébe, hogy első osztályú alapanyagokat és rengeteg kényelmi fejlesztést kap kézi gyártással. A javasolt használati idő tíz év vagy 15.000 kilométer.

Nagy vitákat szül bringás körökben a „lyukas” vagy “nem lyukas” kérdés. A jobb gyártóknál szinte minden nyeregtípusból létezik középen kivágott verzió is a palettán. Sok kerékpáros számára a hasítás kényelmesebbé teszi a bringán töltött időt. Mindenki számára érdemes kipróbálni ezen típust, így megtapasztalva, hogy melyik változat a kényelmesebb. Szerencsére a teljes nyeregválaszték kipróbálható a Selle Italia Test Centerhez csatlakozott kerékpár-kereskedésekben.

Flite Gel Flow Max 146 mm-es extra szélességben is kapható, illetve TI316 titán sínes könnyített változat is elérhető a most bemutatott modell mellett.

Jellemzők:

 

  • természetes bőr borítás
  • mangánötvözet pálca anyag
  • zselés párnázás
  • országúti és MTB felhasználásra
  • Szín: fehér
  • Tömeg: 242 g
  • Méret (szélesség × hosszúság): 130×290 mm

 

 

[divider scroll_text=”Selle Italia Flite Gel Flow”]

Ajánlott fogyasztói ár: 43.990 Ft

 

 

A 80-as évektől az összes legendás Selle Italia nyeregmodell, illetve az alkalmazott technológia megtekinthető a gyártó honlapján.

 

 

További információ a forgalmazó honlapján

 

si_flite_3

 

https://bikemag.hu/wp-content/uploads/2020/09/selle_italia_flite_flow_white_saddle3.jpg

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo