fbpx

Technikai ruházat Skóciából – Endura az Eurobike-on

Mint azt már a címben is elárultam, egy skót ruhagyártóról van szó, akik már 20 éve minőségi kerékpáros ruházatot készítenek. Színes, menő, feltűnő – ezek azok a tulajdonságok, amik nem az Endurát jellemzik. Sokkal inkább a magas minőségi szint,a funkcionalitás és a szolíd külső jellemző a skót márkára.

Az idei Eurobike-on számos újdonságukat mutatták be, amikkel még tovább bővítették az amúgy sem szegényes termékpalettát. Egy igazán impozáns kirándulást tehettünk a standjukon. A katalógust böngészve számtalan díjjal és előkelő teszteredménnyel találkozhatunk – kevés oldal van, ahol nem látunk legalább egy jó eredményt.

Az MTR ruhacsalád kifejezetten hegyikerékpárosoknak

MTR (Ultimate Mountain Racing Performance) kifejezetten montisoknak készített ruhacsaládot jelenti. A kabát erős, könnyű, sztreccses anyagból készült és emellett vízálló is. A baggy shortnak a sztreccses anyag biztosítja a kényelmes viseletet, az oldalsó és hátsó vastagított erősítések pedig a védelmet, míg a praktikus zsebeibe bőven pakolhatunk. A belső oldalon spéci anyag biztosítja, hogy ne csúszkáljon el az alá felvett MTR kantáros nadrágon.

Az Equipe ruházat pedig az országútisoknak

Ami a mountain bike-osnak az MTR, az az országúti versenyzőknek az Equipe termékcsalád. Az Equipe termékcsaládot kifejezetten országúti versenyzésre tervezték. A fejlesztésekben komoly szerepet kapott a Endura gyári csapata, az Endura Racing Continental Licensed Professional Cycle Team, akiket a televízió által is közvetített Brit Körversenyen láthattunk villogni a közelmúltban. Ugyanis ők tesztelték a ruhák tartósságát és az ő tapasztalataikat is figyelembe vették a tervezés során.

Az Equipe kiegészítői

Az Equipe szett nemcsak a ruházatból, hanem a hozzá passzoló kiegészítőkből is áll.

A Luminite kabát női verzióban

A Luminite széria a kerékpárosok őrangyala. Az Endura ezen kollekciója a maximális biztonságra törekszik, hogy az utcán minél könnyebben észrevehető maradjon a viselője. Jellemzője többek között a megnövelt fényerejű led a kabát hátán és még több fényvisszaverő a ruhákon.

Ha igazán hideg van - FS260-Pro neoprén kesztyű

A téli fagyos időkre. Az FS260-Pro kesztyű kívül rugalmas neoprén borítást kapott a hideg elleni védelem miatt, míg a belseje nedvszívó anyagból készült a maximális komfortosságért.

Az Urban ruhák teljesen hétköznapi kinézetet kölcsönöznek

Az Endura Urban kollekciója az egyik újdonsült termékcsalád, ami véleményem szerint olyan elegánsra sikerült, hogy akár a hétköznapokban is viselhetnénk, nemcsak bringázáshoz. Az Urban SS Polo lágyságát és finomságát a merinói gyapjú, a könnyedségét, komfortosságát és könnyű száradását a coolmax anyag adja. A pólót és hosszú ujjú pólót rejtett gombok és hátsó zseb jellemzi. Első ránézésre a nadrágról sem mondanánk meg, hogy speciális kerékpáros viselet. Közelebbről szemlélve feltűnik a sztreccses anyag, a hátsó fényvisszaverő elemek és a hosszított, bringázáshoz optimalizált nadrágszár.

A nyári kesztyűk egy szelete

A freeride stílus kedvelőinek szánt kesztyű több helyen kemény borítást kapott a kézfejen, ami a viselőjének biztonságát szolgálja. A műbőr tenyérrész több darabból készült, így minden irányú mozgást jól tolerál. A mutatóujjnál csúszásgátló gumi biztosítja a megfelelő fékkar-kezelést. Fiúknak fekete, narancs és zöld, míg a lányoknak kék és lila színben érhető el. Az MT500-as kesztyű tartós teszelés alatt van nálunk.

Az Endura egyik új vonala - kerékpáros sisakok

Az Endura jövő évi sisakjai. A ruházaton kívül hamarosan Endura sisakokat is vásárolhatunk.

Ehhez nincs mit hozzáfűzni 🙂

Ha Skócia, akkor Whisky! Ezen apropóból készült is néhány darab mez, ami valljuk be jópofára sikeredett!

Bővebben a hazai forgalmazó és a gyártó oldalán olvashatunk az Endura ruhákról.

(x)

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo