fbpx

Nicolai csoda két keréken

Szeretem ezt a céget, több okból. Egyrészt valami hihetetlen dolgokat képesek művelni az alumíniummal, mind a megmunkálást, mind a hegesztést tekintve, és mindig pár lépéssel mások előtt járnak. Erre nagyon jó példa az új E2. Már laikus szemmel is látható, hogy ez más. Nem kicsit… Nagyon!

Nicolai Nucleon E2, 2011

Nicolai Nucleon E2, 2011

Művészi varratok, álomszép CNC megmunkált elemek a vázon, de az igazi nagy durranás a 14 sebességes Rohloff hátsó agy vázba integrálása, tökéletesen elzártan minden környezeti hatástól.

Nicolai Nucleon E2, 2011

Nicolai Nucleon E2, 2010

A „kihajtás” a bal oldalra került egy, a mindkét oldalán tárcsás hátsóagyra, mivel a szabadonfutó az agyban van. Atombiztos a lánc feszítése, illetve mivel a kihajtás megegyezik a forgásponttal, valószínűleg minimális a pogózása is. Nem semmi a jobb oldalra került féknyereg rögzítése sem, hisz nem a vázra kell rögzíteni a féket, hanem az agyra egy floater-re. Nem hétköznapi megoldás az már biztos!

Nicolai Nucleon E2, 2011

Nicolai Nucleon E2, 2010

Természetesen egy ilyen vázba jó rugózó elem illik, ezért a piacon kapható legjobbat építették bele, az Öhlins által megálmodott Cane Creek csodát, amelyről mindenki szuperlatívuszokban beszél.

Nicolai Nucleon E2, 2011

Nicolai Nucleon E2, 2010

A rugóúton (200/230 mm) kívül állítható még a fejcsőszög is – a tag fix pontjának tologatásával. Tömege tag nélkül 8,7 kg, ami soknak tűnhet elsőre, de vegyük figyelembe, hogy nincs szükség láncterelőre, kazettára és váltóra. Nem a legkönnyebb, de számomra a top 10 legszebb DH gépek egyike.

Szöveg: Sala – www.salaracingtechnology.com
Fotó: Nicolai

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo