fbpx

Eurobike Award 2012 – az aranyérmesek

Az Eurobike-on kiállított termékek közt minden évben kiválasztják a “LEG”-eket. Ez idén sem volt másképp, 8 kategóriában 439 nevezőből választották ki a 84 Award győztest és azon belül osztták szét a 8 Gold Award díjat. Következzenek akkor elsőként az aranyérmesek!

Az Eurobike zsűri csapatát egy profi mountain bike versenyző, Sabine Spitz mellett Nils Holger Moormann (tervező), Felix Böhlken, Rodrick de Munnik, Michael Bollschweiler (kerékpáros újság szerkesztők) és Alexander Kauroff-Vergin (a Globetrotter-től) alkották.

A termékkategóriák: mountain bike, országúti, cross, városi, speciális és ebike-pedelec kerékpárok, ruházat, kiegészítők és tartozékok. Cross és városi kategóriában nem lett kiosztva Gold Award díj, viszont a ruházat közt három is.

Eurobike Award 2012 aranyérmesek: Niner Air 9RDO

A Niner letisztult vonalvezetése és jó profilja egy igazi versenygéphez elengedhetetlen. A hátsó fék a lánc és támvilla közé került elhelyezésre, amivel a torziós erőknek való ellenállást javítják. A kizárólag karbont tartalmazó középcsapágyház pedig vékonyabb csőprofilokat enged, ami a súlymegtakarítást is segíti.

Eurobike Award 2012 aranyérmesek:

Zsűri: “Nagyszerű kerékpározási élmény. A legjobb, tökéletesen átgondolt 29″-os bringa, tiszta vonalvezetéssel és színvonalas felszereltséggel! Egy álom vele tekerni.”

Eurobike Award 2012 aranyérmesek: Protective cipő

A 0,6 mm belső talpbetét oldalirányban abszolút merevséget biztosít. Ez segíti az optimális nyomáseloszlást, hogy a lábak ne fáradjanak el. A cipő külseje borjúbőrből, a belseje disznóbőrből készült, a sarokrész fényvisszaverős.
Zsűri: “Kényelmes városi cipő, kellően merev pedálozásnál és kellemesen rugalmas séta közben is.”

Eurobike Award 2012 aranyérmesek: SCOTT AMT

Egyre jobban terjed a laza kerékpáros ruházat, ami testhezálló, de ugyanakkor szabadságérzetet biztosít a viselőjének. A Scott ruháját rendkívül könnyű és erős anyagok jellemzik, alkut nem tűrő tökéletes anatómiai formákkal. A 60 grammos felső és 280 grammos nadrág vízlepergető, sztreccses, gyorsan száradó anyagból készült. Ideális választás bármilyen hegyi kalandhoz.
Zsűri: “A piac többi termékéhez képest nagyon innovatív: ultrkönnyű, minden irányba rugalmas és légáteresztő. Összességében: top termék!”

Eurobike Award 2012 aranyérmesek: Urban Jacket

A japánok nem csak a technika terén vannak a csúcson, de a ruházatban is nagyot alkottak ezzel a kabáttal. A kifejezetten városi közlekedésre szánt kabát különleges vízálló, légáteresztő gyapjú-keverékből készült. A kabát ujja direkt a kerékpározási pozícióhoz igazított, valamint telefon és mp3 lejátszónak is külön zsebeket alakítottak ki.
Zsűri: “Csodás anyagválasztás: a gyapjú kombinálása a víztaszító és légáteresztő membránnal. A dzseki kifejezetten a mindennapi használatra ajánlott. A funkcionalitás mellett kellőképp stílusos megjelenést biztosít.”

Eurobike Award 2012 aranyérmesek: KTM eShopper

Ez a fuvarozóbringa teszi komfortossá és kényelmessé a bevásárlást. A megerősített váz maximálisan150 kg-os terhelést enged, aminek a mozgatásához a Bosch elektromotorja nyújt segítséget. A 8 sebességes agyváltó és a hidraulikus fék is a városi használhatóságot segítik.
Zsűri: “A jövőben minden háziasszonynak elengedhetetlen kelléke lesz ez a környezetbarát kerékpár, ami kiváló a városi utazáshoz és bevásárláshoz. Rengeteg hely van a pakoláshoz – köszönet az elöl és hátul levő két hatalmas kosárért.”

Eurobike Award 2012 aranyérmesek: Silkroad Xplore

Ez a “középcsapágy váltós” túrabringa is egy arannyal térhetett haza. Az Xplore egy maximális funkcionalitású és tökéletes kezelhetőséget nyújtó kerékpár, aminek a váltását a Pinion középcsapágy-házba szerelt 18 sebességes váltója adja. A váltó lefedi a szükséges áttételtartományt, így alkalmas hosszabb távú utakra is és az elhelyezkedéséből adódóan jó súlyelosztást biztosít.

Eurobike Award 2012 aranyérmesek: a váltórendszer

Zsűri: “Egy kényelmes és nagyon magas színvonalú túrabringa, a váltója teljesen zárt és karbantartásmentes. A váltó elhelyezése pedig alacsony súlypontot biztosít.”

Eurobike Award 2012 aranyérmesek: Cannondale SuperSix EVO

Az összes fontos tényezőt magán hordozza: tömeg, merevség, rugalmasság, kezelhetőség és aerodinamika. A SuperSix EVO a top-országúti versenyzőknek tervezték – kevesebb, mint 700 grammos vázával a világ legkönnyebb szériában készülő váza.

Eurobike Award 2012 aranyérmesek: nem csak a váz, a Cannondale gyári hajtóműve is az egyik legkönnyebb a "használható" kategóriában

Zsűri: “Ez a világ legkönnyebb szériaváza. Abszolút stabil és biztonságos. Most magasra került a mérce, amit nehéz lesz überelni.”

Eurobike Award 2012 aranyérmesek: Magura RT8 TT

Régóta benn volt a levegőben, hogy az országúti vonalon is előbb-utóbb megjelennek a hidraulikus fékek. A Magurával szinte egy időben a SRAM is piacra lépett a saját hidraulikus (tárcsa)fékével. Az országúti és triatlon bringák fékezésénél új mércét állít a Magura hidraulikus abroncsféke.

Eurobike Award 2012 aranyérmesek: Az előzetes marketingben komoly szerepe volt a Cervelo P5 időfutamgépnek, melyben teljesen rejtve marad a kíváncsi tekintetek elől a fék.

Hatékonyabb kezelhetőséget biztosít a lejtőkön és a kanyarvételeknél. A négy fontos jellemzője a nagy fékerő, a finom adagolhatóság, kis tömeg és a jó aerodinamika.
Zsűri: “Ezzel a fékkel ideális fékezést lehet végrehajtani, ami a triatlonnál és időfutamnál is fontos szerepet játszik. A tömege verhetetlen!”

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo