fbpx

WTB Pure V nyeregcsalád

A kerékpárnyereg személyre szóló alkatrész, szerencsés esetben a kerékpáros megtalálja kedvenc típusát, amelyhez ragaszkodik, nem is szívesen ül fel olyan kerékpárra, amelyen más nyereg van. Ez sok esetben független a kerékpározás iránti elkötelezettségtől, illetve az éves szinten megtett kilométerektől: a lényeg, hogy anatómiailag és felhasználás függvényében passzoljon!

pure_v_4


A Pure V nyeregcsalád több változatban is elérhető: az ezüst/fekete színkombináció kétségtelenül egyedi megjelenést biztosít…

A fenti igazságot szem előtt tartva a montizás felcseperedése felett bábáskodó WTB 30 különböző nyeregmodellt fejlesztett ki, hogy mindenki könnyen megtalálhassa az igazit: akár világbajnok versenyzőről vagy a nagymamiról van szó. A WTB Test Ride program keretében pedig számos nyeregmodell kikölcsönözhető, saját kerékpáron is kipróbálható, tehát nem vakon történik a kiválasztás.

Természetesen nemcsak a nyeregforma, szélessége vagy hosszúsága a fontos, hanem a konstrukcióhoz, a nyeregtest-kialakításhoz alkalmazott technológia, hogy a nyereg a lehető legrugalmasabb legyen, de mindazonáltal kellően stabil, a testsúly döntően az ülőgumókon legyen és ne a köztes, érzékeny puha szöveten. A WTB nyergek egytől-egyig kipróbált, bevált konstrukciók, amelyek az egyén anatómiai sajátosságait helyezik előtérbe, a tömeg vagy a megjelenés a legendás kaliforniai kiegészítőgyártónál másodlagos szempont. A nyerget nem csodálni vagy méricskélni kell, hanem hajtani, több órán keresztül, a lehető legnagyobb kényelemben. Mindezek után nézzük, hogy a Pure V modell, amely az extrém MTB kerékpározás igénybevételeire és kerékpározási stílusára készült, milyen technológiákat alkalmaz és tervezési elgondolásokat követ!

[divider scroll_text=”WTB Pure V nyeregcsalád”]
A Pure megalkotásánál a jelszó minden bizonnyal az ellenállóság, a strapabíróság, illetve a biztos irányításhoz szükséges stabil tartás volt. Ezek megvalósítása maradéktalanul sikerült a WTB fejlesztőcsapatnak: a határozott középső mélyedés azoknak kedvez, akik ritkán változtatják az üléspozíciót, azaz keveset “fészkelődnek” a nyeregben, és kedvelik a nagyobb erőkifejtéseket, sprinteket. Az ülőgumók számára kiváló támaszt nyújt a széles, bőségesen párnázott nyeregtest, az orrész kellően széles, az ülőfelület tapadós, így a nyerget könnyű a láb között tartva fokozni a kerékpár stabilitását. A tartósságért részben a nagyméretű ABR koptatófelület, részben az erős nyeregtest felel. Szerencsére a strapabíró kialakítás, a méret és a bőséges párnázottság nem megy a tömeg rovására.

pure_v_9A WTB Pure V rendelkezik a felső kategóriás modelleknél már bemutatott kényelemnövelő Comfort Zone középső mélyedéssel, amely az altáji vérkeringés hívatott elősegíteni. A nyeregtestben lévő Flex-Tuned kivágások tervezett hajlékonyságot biztosítanak, így növelve a rezgéscsillapítást és megteremtve a megfelelő nyeregforma-illeszkedést. A párnázás DNA típusú zártcellás hab, felveszi az ülep formáját, kellő tartást biztosít és időtálló. A nyeregcsalád magasabb szintű darabjai titánpálcával rendelkeznek, amely a tömegcsökkentés mellett tovább fokozza a rezgések csillapítást.

pure_v_10Jellemzők:

 • Flex-Tuned vázszerkezeti kivágások
 • Comfort Zone középső vájat
 • szintetikus bőrborítás
 • DNA zártcellás hab párnázás (a felsőkategóriás modellek esetében
 • titánpálca (a felsőkategóriás modell esetében)
 • ellenálló oldalsó koptatóborítás
 • méret: 148 mm x 273 mm, azaz széles és hosszú
  [divider scroll_text=”WTB Pure V nyeregcsalád”]
  A Pure V 2013-as modellválaszték és ajánlott fogyasztói árak:
 • Pure V Team fekete: 29.500 Ft
 • Pure V Pro fekete: 16.900 Ft
 • Pure V Race fekete: 11.500 Ft
 • Pure V Race króm: 11.500 Ft
 • Pure V Comp fekete: 7.900 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján – Katalógus info

WTB nyeregválaszték az Eurobike-on

WTB nyeregválaszték az Eurobike-on

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo