fbpx

Új Spyral markolatok 2015-ben

Egy jó markolat csodákra képes, minimális anyagi ráfordítással kényelemérzetet és biztosabb irányítást érhetünk a kerékpárunkon, ráadásul a markolat cseréje pillanatok alatt, akár házilag elvégezhető. A hazánkban rendkívül népszerű Spyral márka a kerékpáros kiegészítők széles palettáját kínálja. 2015-ben számos igényes markolattal jelentkezik: lássuk pontosan milyen típusokkal újíthatjuk fel szeretett drótszamarunkat!

spyral_markolatok_2Mint a kerékpáros testével érintkező kontaktuspontok egyike, a markolat kiválasztása különös odafigyelést igényel. A kényelem mellett a biztonság szempontjából is meghatározó kiegészítője a kerékpárnak: a megfelelő tapadás biztosítása jobb irányíthatóságot tesz lehetővé, és az sem árt, ha nedves időjárásban sem romlik a kéz és a kormány közti kontaktus tapadása. Ha biztosan fogjuk a kormányt, az önbizalmat ad a kerékpáros kalandokhoz.

Az eltérő felhasználástípusok, illetve a kerékpározás különböző szakágai eltérő markolatkialakítást igényelnek mind a kontaktfelület méretét, mind a tapadást elősegítő kialakítás és alapanyag tekintetében. A Spyral éppen ezért a markolatok meglepően széles kínálatát biztosítja a kerékpárosok számára, így mindenki kiválaszthatja a számára és kerékpározási szokásaihoz leginkább illő modellt.

Sajnos a legtöbb új kerékpár silány minőségű markolattal kerül a boltokba, ha ezek tönkremennek, érdemes egy tartós, a kerékpározás élményét jelentősen növelő, biztosan rögzülő és megfelelő tapadást biztosítóval darabbal pótolni. A Spyral márka biztos pont a választásban. Vegyük sorra a 2015-ös új Spyral markolatkínálatot, kezdve a többféle rendkívül élénk, divatos színben kapható Branch sorozattal!

spyral_markolatok_8A Spyral Branch két műanyag bilincs segítségével biztosít forgás- és elmozdulásmentes működtetést, alacsonyabb profil mellett nagyobb fokú kényelmet tesz lehetővé, csökkentett átmérőjével kisebb kézmérethez is kiválóan illeszkedik. Ráadásul tömege is alacsonyabb, mint más gyártók hasonló markolat-modelljeinek. Felhasználási területe a hobbi sportolástól az extrém kerékpározásig terjed. Mindösszesen 10 színváltozatban elérhető, mérete 130 mm.

spyral_markolatok_9

Pinkben is!

Pinkben is!

Jellemzők:

 • apró gyémántmintás felület
 • jól tapadó, bevált és kényelmes mintázat
 • mindkét végén kék eloxált alumínium bilincs
 • a bilincsek megszorítása után az elfordulás kizárható
 • hossza: 130 mm
 • tömeg: 104 g

Ajánlott fogyasztói ár: 3400 Ft.

[divider scroll_text=”Multi Comfort, Multi Tour, Multi Sport”]

A Spyral Multi Comfort, Multi Tour, illetve Multi Sport modellek ergonomikus tervezésüknek köszönhetően megfelelő kényelmet biztosítanak egész napos kerékpározáshoz. Az általános és túrakerékpárok kormányán alkalmazott markolat kényelmét egy ilyen modell nagy mértékben fokozza, vége a csukló- vagy tenyérzsibbadásnak, mivel kiválóan oszlatják el a terhelést a tenyéren, kímélve a bennük futó fő idegszálakat, ideális pozícióba helyezve a csuklót és az alkart.

spyral_markolatok_10

A “Sport” modell oldalról markolható, de kiálló szarvat nem kínál…

Továbbá ahhoz, hogy a csukló ne csak egyetlen helyzetben álljon, illetve a tenyéren sem mindig ugyanott legyenek a nyomáspontok, célszerű egy második fogáslehetőséget biztosítani, amelyet általában egy kiálló “szarv” formájában valósít meg a gyártó. A fogásváltás lehetősége akár megváltás lehet egy hosszú túra során. A szarv mindemellett a hegymenetben is stabilabb, hajtás szempontjából hatékonyabb testhelyzetet tesz lehetővé.

A Spyral háromféle ergonomikus markolatot is kínál felhasználás szerint változó méretű érintkező felülettel és szarvhosszal. A Sport modell akár teljesítményorientált montizásra is beválhat: többlet kényelmet nyújt, de nem akadályozza a kerékpár gyors irányváltoztatását.

spyral_markolatok_5

A “Tour” modell a legnépszerűbb változat: nagyon kényelmes fogás biztosít akár egész napos kerékpározáshoz…

Spyral Multi Tour

 • elülső részen apró gyémánt, a külső tenyérélnél negatív mintás felületek kombinációja
 • kettős komponensű (szürke és fekete) alapanyag az optimális tapadás és kopásállóság érdekében
 • a rögzítés belül is eloxált-, imbusz csavaros alumínium bilinccsel, a külső végén pedig egy csavarral befeszülő, rejtett kormányvég dugóval rendelkezik
 • a bilincsek megszorítása után az elfordulás kizárható
 • hossz: 142 mm
 • tömeg: 237 g
 • szin: fekete – szürke, fekete bilincsekkel
spyral_markolatok_6

A “Comfort” modell nyújtja a legnaoybb kontaktfelületet…

Spyral Multi Comfort

azonos tulajdonságok, mint a Tour modellnél, de formája kissé eltér: ergonomikus tenyértámasszal ellátott forma, mely a hosszú túrákon teszi kényelmesebbé a haladást.

Spyral Multi Sport

azonos tulajdonságok, mint a Tour modellnél, de formája ugyancsak valamelyest eltér: nagyobb szabadságot enged a csuklópozíciónak, kívülről megfogható, de kiálló szarvval nem rendelkezik.

Ajánlott fogyasztói ár mindhárom modell esetében: 6000 Ft.

[divider scroll_text=”Spyral Hex Light”]

spyral_markolatok_1Spyral Hex Light

A neoprén habból készült Spyral Hex Light modell rendkívül népszerű, hatszöges formája biztos fogást tesz lehetővé, a neoprén jól tapad, könnyű és kényelmes. 9-féle színben elérhető, így bármilyen kerékpárhoz passzol, illetve egész jól felcsinosítható, egyedivé tehető a bicaj megjelenése is.

Jellemzők:

 • neoprén habból készült
 • a puha tapintású hatszög forma jó fogást biztosít hosszú távon is
 • hossz: 125 mm
 • tömeg: 46 gramm

Ajánlott fogyasztói ár: 1800 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján

Összesen 9 színben kapható!

Összesen 9 színben kapható!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo