fbpx

Országúti és mountain bike maraton a Velencei-tónál

A Velencei-tónál igazi kerékpáros fesztivál volt a hétvégén, a Tó-sport Kft. szombaton mountain bike maratont, vasárnap nyílt országúti versenyt rendezett, lássuk, mi történt az eseményeken.

MTB_RAJT

Az ország legnagyobb kerékpáros hétvégi fesztiválján, a Tour de Velencei-tó szombati napján, több ezer túrázó ünneplése között rajtolt el a Velencei-tó MTB Maraton. Új helyszínről, a Velence Korzó-ról vághattak neki a bringások a hagyományosan 2 távon, 35 és 46 km-en rendezett mountain bike versenynek. Az amatőr bringásoknak is kifejezetten könnyen teljesíthető, több helyen hullámvasútra emlékeztető pályát az előző napok viharai sem áztatták el, mivel a különleges talaj nem csak gyorssá teszi a pályát, hanem könnyen fel is szárad. A verseny különlegessége, hogy a 3 km-es felvezetés után rögtön egy 12%-os aszfaltos – erőfitogtatásra is kiválóan alkalmas – 1 km hosszú emelkedő aljában rajtolnak a montisok.

MTB_DOBOGOA két táv egyszerre rajtol és menet közben – az első kör végén – lehet eldönteni, hogy egy újabb kör megkezdésével a hosszabb távot választjuk, vagy a cél felé fordulunk és így a rövid távon fejezzük be a versenyt. Ez nagy taktikázásra is alkalmas, hiszen a rövidebb távot teljesítő bringások magukkal húzhatják a hosszútávosokat. 2015-ben az új szakasszal átalakított hosszú távon, Sipiczki Csaba az X2S Cube Team versenyzője volt a leggyorsabb a hosszú távú versenyekre specializálódott Nedjalkov Balázs (Mecsek Maraton Team) és Hegedűs Ádám (X2S Team) előtt. A lányoknál a hosszú távon Juhász Tímea a Száguldó Virágok hegyikerékpárosa győzött. A rövid távon a Velencei-hegységben edződött Kőszegi Krisztián (Trek SE) és a szintén helyi menő Sallay Bernadett ért fel elsőként a 210 méter magas Bence-hegyi célba.

A megfáradt bringásokat a Velence Korzó tetőteraszán várta a gyönyörű kilátás és a Tészta Party, miközben a Gravity Academy bringásai szórakoztatták őket kerékpáros és parkour bemutatóval.

A Velencei-tó MTB Maraton eredménylistáját itt nézheted meg.

Vasárnap több mint 600 országúti bringás vágott neki immár ötödik alkalommal a Tour de Velencei-tó országúti maratonjának, ahol idén is 130 és 55 km-es távok várták a napsütéses időben a versenyezőket és a kalandorokat. Nem ijedtek meg a bringások a domboktól, meglepő módon a hosszabb távon sokkal többen indultak.

11203632_1047215928641039_5425753099850330652_o

A Velencei-tó megkerülése végén már kialakult egy szökés. 15 kilométerrel a cél előtt a Verebi „kellemes” emelkedőn aztán Kiss Gergely (Team Veloki) leszakított mindenkit és a célig óriási tempót diktálva ért haza. A hölgyeknél Lippai Mária (Szegedi KSC) sprintelt a végén legjobban. A rövid távon a férfiaknál Furtner Imre győzött a nőknél Ispán Laura. A megfáradt bringásokat a Velence Korzó tetőteraszán várta a gyönyörű kilátás és a Tészta Party.

Velencei-tó Maraton 130 eredmények.

Velencei-tó Mini Maraton 55 eredmények.

-X-

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo