fbpx

Topeak WhiteLite™ HP Beamer első lámpa

Habár manapság a leghosszabbak a nappalok, a meleg időjárás miatt sokszor kellemesebb napnyugta után kerékpárra pattanni, közlekedni. Ennek természetesen elengedhetetlen kelléke egy megbízható, erős fényű világítás, amelyre a jelen bemutató egy jó tippel szolgál. A Topeak WhiteLite™ HP Beamer rendkívül gondosan megtervezett, maximális funkcionalitást biztosító első lámpa, az általa biztosított jelentős fényerő ellenére pedig meglepő apró és könnyű.

topeak_beamer_3
Ha lakott területen, közvilágítás mellett kerékpározunk, valójában nincs is szükség a többi közlekedőt elvakító erejű világításra. Például Németországban a helyi “KRESZ” pontos leszabályozza a kerékpáros által ilyen körülmények közt alkalmazható világítástípust: előnybe részesítve, illetve egyenesen ajánlva a Topeak WhiteLite™ HP Beamer kategóriájú modelleket. Ennek három szuper fényes, lencsével fókuszált, mindemellett rendkívül takarékos LED fényforrása az út felé fordítva megfelelő látást és biztonságos haladást tesz lehető egészen 25-30 km/órás tempóig, továbbá tökéletes láthatóságot biztosít, kímélve az utakon közlekedőket.

Fehér színben is kapható, apró, dizájnos darab, igazi "kerékpárékszer"!

Fehér színben is kapható, apró, dizájnos darab, igazi “kerékpárékszer”!

topeak_beamer_6

Nem lebecsülendő a fényerősség – főleg a méret és az energia-felhasználás függvényében!

A kisebb energiaigény egyben azt is jelenti, hogy ritkábban kell az akkuk töltésével az elemek cseréjével bajlódni, megkímélve attól az eshetőségtől, hogy út közben fogyjon ki az energiaforrás. A Topeak WhiteLite™ HP Beamer folyamatos üzemmód mellett 30 óra üzemidőt tesz lehetővé, amely a legtöbb kerékpáros számára akár hosszú időszakra elegendő – lévén nem minden bicajjal megtett kilométert abszolváljuk sötétben. Emellett 60 órányi villogó üzemmód is rendelkezésre áll, amely abban az esetben alkalmazandó, ha kizárólag a láthatóságot kell biztosítani: például alkonyatkor, amikor szemünk számára még van elég fény a pontos tájékozódáshoz, de tökéletes láthatóságunkban már nem bízhatunk.

Mint a bevezetőben már említettük, a Topeak WhiteLite™ HP Beamer praktikus, magas szintű funkcionalitást biztosító első lámpa, felszerelése rendkívül egyszerű, szerszámmentes, bármilyen kormányátmérőre illeszkedik, továbbá a kormányról egyetlen mozdulattal levető. Így leparkoláskor ezt az apró kiegészítőt nemes egyszerűséggel zsebre vághatjuk, nehogy “lába kéljen”! Utána pedig bárhol jól jöhet, ahol több fényre van szükségünk: például otthon a bejárati ajtó kinyitásánál vagy kerékpártúra során kempingezéshez.

Természetesen a WhiteLite™ HP Beamer vízhatlan kialakítást kap, maximálisan megbízható, tartós konstrukció. Az ergonomikus, gumírozott ki-bekapcsoló a lehető legegyszerűbb kezelést biztosítja. A „Beamer” nemcsak pici (8.5 x 3.4 x 2.1 cm), hanem könnyű is: mindössze 29 grammot nyom, három AAA ceruzaelem vagy akku biztosítja az energiát. A 30 óra üzemidő, illetve a 100 dc fényerő függvényében a Topeak eme lámpamodellje már-már a fizika határait súrolja.

Biztos tapintású, pofonegyszerű be- és kikapcsolás...

Biztos tapintású, pofonegyszerű be- és kikapcsolás…

Szerintünk a WhiteLite™ HP Beamer tökéletes kiegészítője lehet az ugyancsak tetszetős, formabontó kialakítást kapott RedLite UFO mini hátsó lámpa, amely két darab szuper fényes, alacsony fogyasztású LED-et alkalmaz, a lencse megnyomásával 100 órán keresztül 360 fokos láthatóságot biztosít. Fel- és leszerelése a “Beamerhez” hasonlóan szerszámmentes, rendkívül egyszerű: azaz a most bemutatott első lámpamodellel együtt mindennapi használatra, közlekedésre tökéletes választás. Emellett a Topeak HighLite Combo Aero néven kedvezményes árú szettben a RedLite™ Aero hátsó világítással párban is elérhetővé teszi a WhiteLite™ HP Beamert.
[divider scroll_text=”Topeak WhiteLite™ HP Beamer”]

topeak_beamer_8Jellemzők:

 • modern formavilágú első lámpa
 • tökéletes választás hétköznapi használtra
 • vízhatlan kialakítás
 • ergonomikus, gumírozott kapcsoló
 • szerszámmentes felszerelhetőség
 • konzolról levéve tökéletesen használható elemlámpaként akár kempingezéshez
 • 8,5 X 3,4 X 2,1 cm külső méret
 • 29 g tömeg
 • 30/60 h üzemidő
 • folyamatos, villogó üzemmód
 • 100 cd fényerősség
 • elérhető fehér (TMS061W) és fekete (TMS061B) színben

Javasolt fogyasztói ár: 7.000.- Ft

További információ a forgalmazó honlapján.

A Topeak kerékpáros világításrendszerekről itt található bővebb információ.

topeak_beamer_2

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo