fbpx

Topeak Ridelite Mega nagy fényerejű hátsó lámpa

Ha egy különlegesen jó kerékpáros kiegészítőt szeretnénk – ráadásul az olyan “tucattermékek” közül, mint a hátsó világítás, akkor a Topeak kreativitásában, innovatív hozzáállásában mindenképpen bízhatunk. A Ridelite Mega kétségtelenül kimagaslik a kerékpár-kereskedések falat betöltő világításválasztékából!

Topeak Ridelite_7Bár “tucatterméknek” tituláltam, a hátsó világítás az egyik legfontosabb kiegészítő, amelyet a kerékpárra vásárolhatunk. Nemcsak a KRESZ követeli meg, de a józan ész is: nem tudhatjuk, mikor estelik ránk, a kellemes nyári kerékpározás során rendre elszalad az idő, az esték pedig úgyis jobban adják magukat a sportolásra. A Topeak Ridelite Mega “biztonsági lámpa” mindössze 8x4x3 cm méretű, a nyeregszárra rögzíthető, de itt is van egy innovatív “csavar”: a lámpatest dönthető, így mindig pontosan a mögöttünk haladók felé világít. A rögzítés gumipánttal történik, de helyettesíthető akár kötegelővel is, amely leparkolás esetén talán nagyobb biztonságot nyújt. Emellett a támvillára, nyeregtáskára vagy a ruhára is rögzíthető: ehhez is van a csomagban kiegészítő.

Topeak Ridelite_6
Topeak Ridelite_3Bár a legtöbb hátsó lámpa műanyagból készül, jelentős különbség van az ipari kompozitok minősége közt. A Topeak Ridelite Mega nem “nyeklik-nyklik”, nem sérülékeny, tehát igazi minőségi termék. A nedvesség elleni szigetelés érdekében az elemcsere imbuszkulcsot igényel, de részben ettől megbízható és tartós a Ridelight. Állítólag az egész napos “búvárkodást” is simán túléli, a felverődő sár pedig egész biztosan pedig nem fogja megkarcolni a házat vagy a lencsét.

Az utóbbi mögött 1 db ‘high flux piranha’ LED, két vörös és két sárgás LED lapul, azaz kissé eltérő színű fénykibocsájtással és intenzitással rendelkeznek, amely feltűnőbb, mint az “egyenfény”. A biztonságot kétségtelenül fokozza, a különböző üzemmódok eltérő sorrendben használják a különböző árnyalatú fényt, amely már-már “diszkóhatást” idéz. A “fényjátékokat” a Topeak fejlesztők úgy alkották meg, hogy pozíciónk a folyamatos fénykibocsájtásnál is könnyebben észlelhető a gépjárművezetők számára. Ideális körülmények közt – a tesztek alapján – 850 méret távolságból egyértelműen kivehetők leszünk, fényünk akár 1600 méterre is eljut, illetve a kiváló lencsének köszönhetően 280 fokban szóródik , azaz legfeljebb saját “farunk” nem látja!
[divider scroll_text=”Topeak Ridelite Mega”]

Topeak Ridelite_4A 2 db AAA tartóselem a következő üzemidőket biztosítja:

 • folyamatos (50 óra)
 • villogó (100 óra)
 • fényshow 1 (100 óra)
 • fényshow 2 (100 óra)
 • fényshow + villogó (50 óra)
  [divider scroll_text=”Topeak Ridelite Mega”]

Topeak Ridelite_5Jellemzők:

 • „high flux piranha” LED + 4 eltérő színű biztonság szempontjából programozott „fényjátékkal”
 • gumiszíjas, gyorsrögzítős megoldás többféle csatlakozási lehetőséggel
 • állítható szög és pozíció
 • 100% vízálló
 • speciális, kiváló minőségű műanyagból
 • 64 g

[divider scroll_text=”Topeak Ridelite Mega”]
Topeak Ridelite_2Javasolt fogyasztói ár: 7.700 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

A többi Topeak kerékpárvilágítás itt található.

 

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo