fbpx

Specialized Riva 2014 MTB, road és női változatban

A Specialized a kerékpáros világ egyik legismertebb márkája, számos profi országúti és MTB csapat beszállítója, nevét, termékeit jelentős kultusz övezi. A kaliforniai gyártó nagy hangsúlyt fektet a marketingre, tesztnapokat szervez (Specialized TesztBázis program), ahol a Specialized kerékpárok és kiegészítők bárki számára kipróbálhatók. A márka 2014-ben meglepően széles kiegészítő kínálattal jelentkezik, nem specialistaként meglepően széles nyeregválasztékot biztosít. A legtöbb nyeregtípus többféle szélességben, montis és országúti változatban, hölgyek számára tervezett formával is elérhető. Ezt az egyénhez optimalizált szemléletet nevezi a Specialized Body Geometry-nek.

A szélesebb, 155 mm-es országúti változat

A szélesebb, 155 mm-es országúti változat

A Specialized Riva sem egyetlen modell, hanem egy alsó-középkategóriás modellcsalád, kedvező árcédulával, BG-kényelemmel, tökéletes kidolgozással. A Riva montis változata valamivel vastagabb párnázást kap, borítása vízálló, tartós, így jobban illik a terepkerékpározás által támasztott igényeknek. Az országúti változat magas fokú kényelmet biztosít, a nyeregforma a hajtáshatékonyságot helyezi előtérbe, a vízállóság viszont itt is szerepel a technológia-kínálatban, lévén a tervezők egész napos erőpróbákban, túrázásban és városi közlekedésre történő használatban gondolkodtak. A klinikailag is bizonyított, a vérkeringést alig gátló BG technológia pedig a kényelem mellett az egészséget is óvja. A Kölni Egyetem által végzett független vizsgálat szerint a BG-elv szerint tervezett nyergek 75%-kal növelték a vérkeringést az egyik fő konkurens nyeregmodellhez képest, így a Specialized nyergek használói körében ritkább a zsibbadásos panasz.

riva_7

A montis változat teljesen vízálló borítást kap, illetve tapadást segítő felülettel rendelkezik…

Nem mellesleg a Riva a legkedvezőbb árú Specialized modell, amely ezzel a fejlett technológiával rendelkezik. A család minden egyes modellje két szélességben kapható (143 és 155 mm), így mindenki megtalálja az altájához legjobban passzoló változatot. (A kerékpár-kereskedésekben található ülőgumószélesség-mérő szilikonpárna segít a kiválasztásban!) A nyeregtest kellően rugalmas ahhoz a szivacsréteggel együtt kellően csillapítsa az út által keltett rezgéseket.

A Cro-Mo pálcák tartósak, igen erősek, ennek ellenére alig nehezebbek, mint a csúcsmodelleken alkalmazott titán- vagy karbonváltozatok. A szintetikus borítás pedig nemcsak vízálló, hanem meglepően könnyű, a szivacsréteg úgyszintén, így a tömeg terén sincs a Rivának mitől szégyenkezni. Talán az egyetlen tulajdonság, ami a Riva kedvező áráról menet közben árulkodik, az a borítás viszonylagos tapadós érzete, amelyet meg lehet szokni, illetve bizonyos helyzetekben akár jól is jöhet.

riva_8

A Riva női változata 155 mm szélességben és fekete színben…

Jellemzők:

 • szabadalmaztatott Body Geometry kialakítás, amely kevésbé gátolja a vérkeringést
 • rugalmas, emellett jó tartást biztosító nyeregszerkezet
 • közepes keménységű zártcellás szivacsréteg a kényelem és hatékonyság optimális egyensúlyához
 • hosszú és rendkívül erős Cro-Mo pálcák
 • erős, tartós és vízálló Micromatrix borítás
 • ellenálló oldalsó koptatóréteg (MTB modell esetén)
 • 130, 143 és 155 mm szélesség a legtöbb Riva-változat esetében
 • tömeg: 275 g-tól

[divider scroll_text=”Specialized Riva 2014″]

Ilyen Specialized kerékpárokon is gyárilag Riva nyerget találunk!

Ilyen Specialized kerékpárokon is gyárilag Riva nyerget találunk!

Specialized Riva BG hazánkban jelenleg elérhető változatai:

 • Riva MTB, fekete, 143 mm
 • Riva Road, fekete, 155 mm
 • Riva női, fekete, 155 mm

[divider scroll_text=”Specialized Riva 2014″]

Javasolt fogyasztó ár: 9.400 Ft.
További információ a forgalmazó honlapján

specialized_logo

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo