fbpx

47 perc alatt az Írott-kő tetejére

Az egész héten át tartó borongós, esős időjárást követően vasárnap reggel verőfényes napsütés fogadta a Rattersdorfba érkező 77 versenyzőt, akik az Alpannónia turistaút  ösvényén vágtak neki a 12,1 km-es 741 méter szintkülönbségű szakasznak.

A Kőszegi Kerékpáros Egyesület és a Canyon kerékpárüzlet 2014. április 27-én harmadszor hirdette meg az IROTTKŐ HILLCLIMB elnevezésű hegyi kerékpáros és terepfutó versenyt.

irottko
Az Írottkő kilátónál népes társaság várta a befutót, ami idén is tartogatott némi meglepetést. Az első három beérkező bringás lett, Süle Róbert (Focus Team Hungary) 47:25 perces ideje a sáros talaj ellenére csak 10 másodperccel volt több a tavaly Horváth Csaba által felállított pályacsúcsnál. Második helyen Hattyár Dániel (Szombathely) 51 másodperces idővel követte, majd a verseny egyik szervezője Pósfalvi Tamás (Canyon single speed) 51:56-os idővel ért célba. (Kerékpárja nem mindennapi, mindössze egy áttétellel rendelkezik.)

A következő csodálkozást az váltotta ki, hogy 53:40 perces idővel abszolút negyedik helyen megérkezett az első futó, a Gyula AC versenyzője, Szabó Sándor, majd Pelsőczy Attila (TFSE) 55:11 és Varga Dániel (Sashegyi Gepárdok) 56:59.

irottko2
Utánuk már vegyesen érkeztek a bringások és futók. Voltak akik az utolsó pár méteren még meccseltek egymással, volt aki mezítláb futotta le a távot és volt aki nyakig sárosan „gurult” be a célba, de egy valami közös volt: a mosoly a versenyzők arcán, amikor a nagy erőpróba után a kilátóhoz értek a már befutott résztvevők és nézők szurkolása közepette. A Canyon sport finom falatokkal és tombolával kedveskedett.

irottko3
Az eredményhirdetés előtt Rattersdorf falu vezetője Johann Horváth biztosította a résztvevőket, hogy jövőre is szeretettel fogadják ezt a különös, de egyre népszerűbb versenyt, mely idén bekerült a Magyar Hegyi és Terepfutó Szövetség kupasorozatába, valamint része a Sopnnenlandsports által megálmodott Irottkő TRI Challenge sorozatnak, melynek során három különböző sportágban kell jeleskedni, ahol a következő állomás augusztus 3-án Léka, egy  sprinttriatlon versennyel a vár melletti tónál.

A teljes eredménylista itt érhető el.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo