fbpx

2/3 – Bringás Póló bajnokság Debrecenben

Második fordulójához érkezett a hazai Bike Polo Magyar Bajnokság, aminek a cívisváros adott otthont. Április 27-én, a Critical Mass másnapján mérhették össze erejüket a csapatok, ahol az Európa Bajnokság selejtezője is volt egyben. A bike polo szabályairól már korábban írtunk.

A cívisvárosban 2010 óta játsszák a kerékpáros pólót, ezért méltó helyszíne volt a bajnokság lebonyolításának. Ezen túlmenően a helyi pólósok kiváló szervezése is nagymértékben hozzájárult a 2. forduló sikeres és jó hangulatú eseményéhez.

IMG_9765

A tornán budapesti, szegedi és debreceni játékosok mérték össze erejüket. A csapatok az első szegedi forduló tapasztalataiból tanulva már sokkal összeszokottabban játszottak, a kiváló összjáték és csapatmunka eredményeképpen színvonalas és látványos mérkőzéseket láthattak a DEAC pályára kilátogató érdeklődők és szurkolók.

A tornát egy teljesen kezdőkből álló csapat is színesítette. A fiatalok hatalmas lelkesedéssel küzdöttek a náluk sokkalta tapasztaltabb csapatok ellen. Kitartásukat, ügyes játékukat elismeréseképpen a bike polót Magyarországon meghonosító „veteránok” egyike az esemény zárásakor pólófelszerelést ajándékozott részükre.

IMG_9771

Annak ellenére, hogy külföldön sokkal népszerűbb ez a sportág, a magyarok egyéniben és csapatként is folyamatosan vesznek részt külföldi tornákon és érnek el kimagasló sikereket.

IMG_9783

A harmadik, egyben utolsó fordulója a magyar bajnokságnak Budapesten 2014. május 24-én, szombaton kerül megrendezésre amire a szervezők minden érdeklődőt nagy szeretettel várnak. A Like Polo Akadémia weboldalán pedig a sportág iránt érdeklődők olvashatnak a kerékpáros póló szabályairól, történelméről, a játékosokkal készült interjúkon kívül a pólóval kapcsolatos sok más érdekességről is.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo