fbpx

PRO Synop clip-on S-bend időfutamkönyöklő

A holland székhelyű PRO saját tervezésű, magas minőségi szintet képviselő kellékekkel egészíti ki az anyavállalat, a japán Shimano alkatrészkínálatát. A Shimano technikai igényességével nem lehet könnyű lépést tartani, de a szponzorált versenyzők termékfejlesztésbe való bevonásával PRO-nak ez a feladat látszólag egyre jobban megy. A PRO idestova egy évtizede kínál időfutam, illetve triatlonhasználatra tervezett kormányokat és könyöklőket. Lássuk a Synop mivel csalogatja a sebesség és az aerodinamika megszállottjait!

pro_synop_al_clip_on_1

A Synop modellcsalád kiegészítő könyöklőegység, több változatban kapható: karbon vagy alumínium alapanyagból, az utóbbi időfutam- és triatlonkerékpár-geometriához passzoló hosszú kinyúlással vagy hagyományos országúti geometriához rövidebb, eltérő hajlatúval egyaránt elérhető. Bármelyik felszerelhető országúti vagy időfutamkormányra, így a lehetőségek tárháza igen nagy, ráadásul a kiváló beállítórendszernek köszönhetően a testre és kerékpárra „szabás” tovább fokozható. Egy mellékelt kiegészítő szűkítővel a tervezett ma szabványos 31.8 mm-es átmérő mellett a régebbi 25,8-26,0 mm-es kormányok is szóba jöhetnek.

pro_synop_al_clip_on_3

Egyetlen kitétel a beállítás-lehetőségekhez, hogy mivel a markolati egység a kormány felett 40 mm-rel kap helyet (ez a bombabiztos és praktikusan állítható Fully Integrated Clamp System rögzítésrendszer különlegességéből fakad), inkább olyan váztípushoz előnyös, amely alacsonyabb homlokcsővel rendelkezik, bár ha a csuklópihentetéssel és a keskenyebb testprofillal is megelégszünk, akkor a ma népszerű kényelem-orientált országúti vázakhoz is ajánlható. Ellenben olyan helyzetekben, ahol a gép eleje túl alacsony, egy nem vagy csak kissé ejtett fogású időfutamkormánnyal párosítva (mint a PRO által kínált Synop típus) megváltás lehet a meglévő (esetleg túl alacsony) helyzetű kialakításhoz képest.

A Synop családban kapható karboncsöves változat, illetve az itt látható hajlítású alu is...

A Synop családban kapható karboncsöves változat, illetve az itt látható hajlítású alu is…

Kidolgozása példás, a csomagban mindent megtalálunk, amire a felszerelés során szükségünk lehet. A könyöktámasz az 5 mm vastag zselés szivacsnak köszönhetően kényelmes, tetszőlegesen pozicionálható, szükség esetén felhajtható, ami lehetővé teszi az országúti kormányok felső fogásának használatát (pl. hosszú hegymenetek során). A markolatrész S-alakban ível, amely sokak számára kényelmesebb, mint a teljesen egyenes vagy felfele hajló típus, a kinyúlás pontos beállításához pedig milliméter-jelölést is kapott. Kormányvég-váltóig a bowdenvezetés természetesen rejtett. A szett tömege az árkategóriában jónak mondható, aki könnyebbet szeretne, az válassza a karboncsöves prémium Synop modellt! Aki pedig országúti, fékváltókaros kerékpárján szakaszosan használná a könyöklő pozíciót, megfontolhatja a speciális rövidebb, befele ívelő csőhajlítást is.

pro_synop_al_clip_on_4Jellemzők:

  • 6061 T6 alu alapanyag
  • S-hajlítású kinyúlás
  • 31.8 mm befogó adapterrel 26.0 mm-re szűkíthető
  • aluötvözet könyöktámasz 5 mm vastag zselés szivaccsal
  • milliméter-jelölés a pontos beállításhoz
  • rejtett bowdenvezetés a kormányvég-váltóhoz
  • többféle kormánytípushoz, kétféle csőhajlítással, karbon változatban is
  • tömeg: 490 gramm

Ajánlott fogyasztói ár: 37.990 Ft

További információ a forgalmazó honlapján

pro_synop_al_clip_on_2

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo