fbpx

Pearl Izumi X-ALP Enduro III teljesítményorientált MTB túracipő

A lélegzetelállító, már-már űrtechnikát alkalmazó ruházati kollekció mellett, a japán kultuszmárka technológiával degeszre tömött kerékpáros lábbeliket is kínál, a konkurenciától pedig nemcsak a high-tech különbözteti meg, hanem a fejlesztőszemlélet is. Az összes országúti és MTB-versenymodell azonos modellnevet kap (PRO Leader, Elite RD, Race RD, illetve Select RD), ezeket kétféle talppal gyártják, hasonló tudással, csatrendszerrel, illetve minőséggel. Végtére ez logikus szemlélet: ami tökéletesen tartja a lábat az országúton, kiválóan szellőzik, könnyű, az terepen is csak a cipő előnyére válik.

PEARL IZUMI X-ALP ENDURO III_3

A Pearl Izumi lábbelikínálatnak viszont létezik egy harmadik ága, az X-Alp modellcsalád, amely a lezser viselet elkötelezettjeinek készül. Meglepő módon megjelenése nem utcai lábbeliket utánozza, hanem inkább a futó és fitneszcipő-kínálatot követi. Gyalogláshoz úgyanúgy használhatók, mint kerékpározáshoz, és természetesen SPD-kompatibilis stoplit fogadnak.

PEARL IZUMI X-ALP ENDURO III_2

A montisabb megjelenésű X-Alp sorozat egyik csúcsmodellje az itt bemutatott Enduro III, amely már csatos rögzítést kap, alig különböztető meg a versenycélú MTB-re készült daraboktól, ellenben ebben a modellben valóban lehet gyalogolni, akár hosszabb távon is! A vastagnak tűnő talp a túracipőknél elterjedt EVA zártcellás szivacsréteggel csillapítja a terep göröngyeit, a Pearl Izumi fejlesztőinek pedig sikerült a talpszerkezetbe úgy integrálni egy stoplifelfogató talprész, hogy gyalogláskor az majdnem észrevehetetlen. A másik felhasználási oldalról is tökéletes az X-ALP Enduro III: hajtás közben meg nem mondaná a kerékpáros, hogy a cipőnek „gyaloglós” talpszerkezete van, a hajtás hatékony, még a leghosszabb túrák során sincsenek kellemetlen nyomáspontok a stopli környékén. A rögzítés ugyancsak rendben van: a praktikus, könnyen kezelhető, mellesleg a versenymodelleken is alkalmazott csatrendszert két vastag tépőzár egészíti ki.

PEARL IZUMI X-ALP ENDURO III_4

pearl_izumiA cipő orr-részében bőven van elég tér a lábujjaknak, a cipőnyelv is párnázott, amely a gyaloglás során megváltás. A felsőrészen alkalmazott szintetikus hálós anyag kiváló szellőzést biztosít, gyorsan szárad, a zord téli kerékpározás kivételével ideális megoldás egy ilyen felhasználású cipő esetében. Minden összevetve, az eposzi hosszúságú és nehézségű túrákra mindenképpen az X-ALP Enduro III a tökéletes választás!

Jellmzők:

  • Méret: 39-48 (jelenleg 42-45-ös méretben érhető el!)
  • Szín: fekete/szürke
  • Tömeg: 878 g (43-as méret)
  • Ajánlott fogyasztói ár: 44 990 Ft

További információ a forgalmazó honlapján!

PEARL IZUMI X-ALP ENDURO III_1

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo