fbpx

Gepida láncos kerékpárzár

Ha kerékpárunkat kénytelenek vagyunk felügyelet nélkül az utcán hagyni, be kell beszerezni egy megfelelő biztonságot nyújtó zárat. A minőségi szórás elképesztő: van, amelyik zármodellt még egy alkalmi tolvaj is pár másodperc alatt ki tudja nyitni, tehát használati értéke maximum jelképes. És hogy még egy tévhitet eloszlassunk: nem a méret a lényeg, lévén elrettentő megjelenésű zárak készülnek elképesztően silány, puha anyagból, viszont tetemes tömegüket nap mint cipelhetjük magunkkal.

gepida_lanczar_2gepida_logo_3Szerencsére akad néhány jól megtervezett, elfogadható árfekvésben kínált kerékpárzár a hazai piacon, az egyik legjobb választás pedig a most bemutatott Gepida láncos zár. A sokak által kedvelt hazai márka immár több éve kínál kerékpáros kiegészítőket, tehát megfelelő tapasztalattal rendelkezik ebben a szegmensben is. A Gepida tervezői tudják, hogy mi a fontos a kerékpárzárak esetében: nyújtson kellő biztonságot a tolvajok elriasztása érdekében, mindazonáltal használata legyen kényelmes és praktikus.

A Gepida láncos zár modell két színben kapható, amely egy vastag, a kerékpár fényezését kímélő erős és ellenálló nejlon borítás. Még fontosabb, ami alatta van: 8 mm-es edzett acélprofilból készült lánc, amely kézi szerszámokkal nemigen vágható – legalábbis ott a “terepen”. Persze mit sem ér az edzett acél, ha a zár gyenge, de ebben az esetben erről szerencsére szó sincs. Fúrásnak, fűrészelésnek és feltörésnek ellenálló biztonsági zárszerkezetet kapunk ezzel a kiváló lakattal. A Gepida láncos zár hossza egy méter, ami azt jelenti, hogy praktikusan tudjuk rögzíteni szeretett kerékpárunk számos stabil, utcai tárgyhoz: minél erősebbhez, annál jobb!

És akkor essen néhány szó a kerékpár hatékony lezárásáról is. Általánosságban elmondható, hogy akkor járunk a legjobban, ha kerékpárunkat forgalmas helyen, azaz szem előtt „parkoljuk le”, a zár pedig legyen a lehető legmagasabban, hogy fölé hajolva ne lehessen eltakarni annak feltörését. Vállmagasság felett egyetlen tolvaj sem fog áttételes vágóval dolgozni – főképp nem egy forgalmas helyen. Ha pedig lehetséges, a kerékpárt ne hagyjuk órákig magára az utcán. Nem utolsósorban, a kerékpár értékéhez igazítva válasszuk ki a megfelelő zárat, a Gepida láncos zár a mindennapos közlekedéshez használt nem túl igényes masinákhoz bőven elég biztonságot nyújt.
gepida_lanczar_1
Jellemzők:

  • fúrásnak, fűrészelésnek és feltörésnek ellenálló zárszerkezet
  • 8 mm átmérőjű láncszemekből készül
  • rozsdamentes kialakítás
  • erős nejlon borítás a váz megkarcolása ellen
  • 1000 mm hossz
  • két kulccsal szállítva
  • piros és fekete színben

Javasolt fogyasztói ár: 5.990.- Ft

További információ a forgalmazó honlapján.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo