fbpx

Gepida acéltestes műhelypumpa

pumpa_acel_3d_3Egy otthoni használatra rendszeresített talpas műhelypumpával akár minden indulás előtt gyorsan és hatékonyan beállítható az optimális guminyomás. Jó hír, hogy ez esetben a kerékpár karbantartását jelentősen megkönnyítő eszközért nem kell mélyen a zsebünkbe nyúlni: feltéve ha a Gepida kiváló, acéltestes modelljét választjuk.

Mielőtt még rátérnénk a dizájnos, finoman és gyorsan működő, nagy nyomás elérésére képes műhelypumpa bemutatására, álljon itt egy figyelmeztetés: vigyázzunk, mert szomszédok is rászokhatnak a nálunk történő pumpálásra! Talán legjobb finoman tudomásukra juttatni, hogy az általuk is előszeretettel használt Gepida pumpa – amely egyébként tökéletesen megegyezik a sárga színnel azonosítható amerikai márka egyik modelljével – 7000 forint körüli áron bárki által megvásárolható. (A tengerentúli változat már kissé drágább!)

Tehát a Gepida acélpumpa ár-érték aránya mondhatni tökéletes. És működése is lényegében hibátlan! Pontosan kalibrált, nagyméretű nyomásmérővel rendelkezik, így rutinszerűen elvégezhető a család összes kerékpárjának menetkészre állítása. (A köpeny kézzel történő összecsippentése a nyomásmérésre egyáltalán nem megbízható módszer, az alacsony nyomás becsípődéses defektet és abroncssérülést okozhat, mellesleg a hajtást is megnehezíti, a túlnyomás pedig köpenylefordulás, szövetsérülés vagy legrosszabb esetben durrdefekt forrása lehet!) Minden szeleptípussal kompatibilis, a szelepadapterekkel való bíbelődést is elfelejthetjük. Ez a pumpamodell megállná a helyét egy kerékpárszerelő műhelyben is, mindazonáltal otthoni felhasználásra fogva akár egy emberöltőt kiszolgálhat.

A markolat megfelelően kényelmes, kemény, csúszásmentes gumi, jó ergonómiai kialakítással. Ha pumpálás közben nem szeretnénk sokat agyalni, a nyomásmérő forgatható tárcsájának segítségével egy kis piros nyilat tekerhetünk a kívánt nyomásérték mellé, így amikor odaér a mutató, a kar oldása után már vehetjük is le a fejet a szelepről.

Összességében a Gepida acéltestes műhelypumpa egy minden részletében átgondolt, igényes állópumpa, amelynél a használati kényelem és a funkciók tekintetében jobbat nem is nagyon lehet kívánni. Ennél a modellnél legfeljebb a hivatásosoknak, azaz kerékpár-kereskedéseknek, -klubboknak vagy csapatoknak érdemes többet pumpába ruházni, otthoni használatra – értsd ez alatt a családot, a szomszédokat, az ismerősöket és így tovább – tökéletes választás.
pumpa_acel_3d_main
Jellemzők:

  • erős acél test
  • 11 Bar nyomásra is képes
  • magasan elhelyezett, nagy méretű, könnyen leolvasható nyomásmérő
  • erős, nagy nyomást elviselő gumi tömlő
  • “Twin-valve” fej, amely minden szelep típussal kompatibilis

Ajánlott fogyasztói ár: 7190 Ft.
További információ a forgalmazó honlapján.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo