fbpx

ELITE QUBO HYDROMAG hidraulikus+mágnesfékes edzőgörgő

A hideg időjárás és a korai napnyugta valamelyest korlátozza a kerékpáros edzések lehetőségét, ellenben a kinti edzéseket bent a szobában is el tudjuk végezni, ha rendelkezésükre áll egy edzőgörgő. Ezt teszi majd’ minden profi kerékpáros, sokan közülük erre a célra az olasz Elite kiváló görgős edzőgépeit részesítik előnyben. A QUBO HYDROMAG kombinált hidraulikus és mágneses elven működő ellenállást alkalmaz, amely a lehető legfejlettebb ma elérhető típus, a valódi kerékpározás élményét nyújtja beltérben.

elite_qubo-hydromag_2
A kerékpárosok többsége a szobabiciklivel szemben a görgőt választja, mert így saját kerékpárján tud edzeni, nem kell átszoknia egy másik bringára, ugyanazzal a hajtókarhosszal, nyeregmagassággal, kormánybeállítással tud edzeni, mint nyáron. A kerékpárt a hátsókerék gyorszárján keresztül fixen tartó, ú.n. „fixgörgőknek” két fő csoportja létezik: hidraulikus és mágneses elven működők. A levegőben lévő hátsókereket vagy egy vagy egy hidraulika- vagy egy mágnesfékes henger lassítja, a görgőkön az ellenállást az ellenállás erősségének állításával és a kerékpár váltóinak használatával lehet változtatni. A hidraulikus ellenállás realisztikusabb érzést nyújt, amíg a mágneses erősebb, tágabb határok között állítható ellenállásával jeleskedik.

elite_qubo-hydromag_3

A most bemutatásra kerülő új ELITE QUBO HYDROMAG forradalmi módon kombinálja a hidraulikus és mágneses elven működő ellenállást. Bizonyos edzéstípusokhoz a nagy pedálfordulatos, ú.n. pörgetős üzemmód passzol, de az az ú.n. erőedzésekhez ellenállás többlet mágnesfékezéssel növelhető. Ugyancsak innovatív módon a QUBO HYDROMAG érzékeli a kerékpáros testtömegét, és e szerint állítja az induló ellenállást. Ráadásul a kerékpár állványban elfoglalt helyzete nem teljesen fix, az általa biztosított, kontrollált mozgás visszaadja a szabadtéri kerékpáros élményének egy részét. A 45 mm átmérőjű Elastogel henger csendes működést tesz lehetővé, kiváló tapadófelületet biztosít.

elite_qubo-hydromag_6A kerékpár a QUBO HYDROMAG-ban könnyen rögzíthető, állítgatás nélkül egy-két percen belül az edzés elkezdhető. Összehajtva a görgő rendkívül kis helyen tárolható, vagy éppen versenyre szállítható.

További információ a forgalmazó honlapján http://www.paul-lange.hu/?menuId=48&view=client&show=product&product_id=3772
[divider scroll_text=”ELITE QUBO HYDROMAG”]

elite_qubo-hydromag_1

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo