fbpx

Vége Alberto Contador Girójának?

Akik minimálisan is jártasak a kerékpáros sérülések világában, a Giro d”Italia 6. szakaszának eredményhirdetését nézve már tudták, hogy nagy a baj Alberto Contadorral.

Alberto Contador nem tudta felvenni a rózsaszínű trikót (Fotó: Stefano Sirotti)

Alberto Contador nem tudta felvenni a rózsaszínű trikót (Fotó: Stefano Sirotti)

Azóta a Giro d’Italia-t szervező RCS hivatalos orvosi jelentése és Contador nyilatkozatából is kiderült, hogy kulcscsonttörésről nincs szó, de a Tinkoff-Saxo kapitányának kimozdult a vállizülete, ami hétköznapi emberek számára nem hangzik nagyon súlyos sérülésnek, de kerékpározás közben iszonyú fájdalmas lehet.

Ma 264 kilométeres (6 órán át tartó) szakasz, holnap pedig hegyi befutó vár Contadorra, utóbbin a vállsérülés még akkor is hátráltatná a spanyolt amikor ki kell állnia a nyeregből, ha a lehető leggyorsabb regenerációt és a leghatékonyabb fájdalomcsillapítást feltételezzük…

Contador azt mondta, mindenképpen rajthoz szeretne állni, és egyelőre csak a mai napra gondol, hogy ezt túlélje valahogy, majd következik a holnap… Eddig egész évben a jó Giro-eredményért dolgozott és nem szeretné feladni most.

Hacsak nem az ellenfél megtévesztéséről van szó, reálisan nézve nehéz elképzelni, hogy Contador versenyképes állapotban küzdhessen a szombati hegyi befutón, függetlenül attól, hogy fel kell-e adnia vagy sem a Giro d’Italia-t. Elnézve az erőviszonyokat, ebben az esetben egyhangú, az Astana Team által dominált Giróra számíthatunk.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo