fbpx

Harmadik alkalommal rajtol a V4 nemzetközi kerékpárverseny

Immáron harmadszorra, az idei évben is eldördül a startpisztoly és május 16-án Csehországban kezdetét veszi a 2015. évi Visegrád 4 Kerékpárverseny. A négy állomásból álló nemzetközi megmérettetés harmadik színtere a magyar szakasz, mely a WestEnd főbejáratától rajtol május 23-án 12 órakor. A verseny fővédnöke Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

cover1

„A nemzetközi kerékpárverseny célja a visegrádi együttműködés népszerűsítése, a közös visegrádi identitás erősítése. Ez a kezdeményezés azért is rendkívül fontos, mert a társadalmi kapcsolatok a külpolitikában is felértékelődtek, az úthálózatok fejlesztése, az országok összekötése rendkívüli jelentőséggel bír. A négy visegrádi ország összekapcsolódása Közép-Európa szívében szükségszerű és magától értetődő. Kiváló példája ennek a harmadik alkalommal megrendezésre kerülő, a négy ország látványosságait érintő kerékpárverseny. Emellett a V4 kerékpárviadalok a sport népszerűsítésében is előkelő helyet foglalnak el, hiszen a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség versenynaptárába bejegyzett olimpiai és világbajnoki kvalifikációs versenynek számítanak” – emelte ki a kerékpáros viadal jelentőségét a csütörtöki sajtótájékoztatón Altusz Kristóf helyettes államtitkár a Külgazdasági és Külügyminisztérium képviseletében.

cover4

Az eseményt megtisztelte jelenlétével Karla Wursterová, a Nemzetközi Visegrádi Alap igazgatója, Törzsök Zsolt, a Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség elnöke, valamint Prosits Attila, a WestEnd City Center ügyvezető igazgatója. „A Visegrádi Együttműködés, a négy tagország, Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Magyarország összefonódása rendkívül fontos mindenki számára, jó kezdeményezés, hogy ez egy ilyen méretű civil programmal is alátámasztásra kerül. Nagyon örülünk, hogy a WestEnd évek óta maximálisan mellettünk áll a rendezvény tökéletes lebonyolítása érdekében és egy kiváló helyszínt biztosít számunkra. Emellett fontos kiemelni, hogy a V4 Kerékpárversenyen teszteljük a 2017-es nyári európai ifjúsági olimpiai játékok kerékpáros útvonalait is, hogy Győrött egy igazán színvonalas hazai rendezésű világversenyt szervezhessünk. Nagyon köszönjük a hatóság képviselőinek és minden itt jelenlévőknek, hogy kiemelkedő munkájukkal hozzájárulnak a nagyszabású események sikeres lebonyolításához” – mondta Törzsök Zsolt, a Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség elnöke.

cover4

A nemzetközi verseny május 16-án Csehországból indul 25 profi csapat részvételével, majd május 17-én a lengyel versenyszakaszon folytatódik a küzdelem. A kerékpárosok május 23-án érkeznek hazánkba, ahol 120 versenyző Budapesttől egészen Győrig kerekezik majd, összesen 124 kilométert teljesítve. A sorozat utolsó állomása a Szlovák Nagydíj május 24-én, melyet aznap este az ünnepélyes díjkiosztó ceremónia zár.

cover2

A rajtesemény köré egy kétnapos, a nagyközönségnek szóló, biciklis társadalmat összefogó rendezvény is épül, melyet a WestEnd City Center előtt lévő Eiffel téren és a Váci úti Promenádon szerveznek. A V4 – WestEnd Bringa Weekend középpontjában a sport, a biciklizés népszerűsítése, az aktív kikapcsolódásra nevelés, és a biztonságos közlekedés hangsúlyozása áll. A hangulatos eseményen lesz biciklivel hajtott turmix bár, gyerek KRESZ pálya, BMX flatland és trial bemutató, látvány bicikli szerviz és kerékpár árverés, valamint számos kitelepülő.

További információk a rendezvényről:

www.westend.huwww.facebook.com/westendcitycenterwww.westendtekerem.hu

A versenyen résztvevő csapatok:

KOLSS-BDC TEAM (KLS) – UKR

HUNGARIAN NATIONAL TEAM  (n) – HUN
UTENSILNORD (UNA) – HUN
AWT GREENWAY (AWT) – CZE
KEMO DUKLA TRENCIN (DUK) – SVK
CYCLING ACADEMY TEAM (CAT) – ISR
VELOKI TEAM  (c) – HUN
ACTIVEJET TEAM (AJT) – POL
WSA GREENLIFE (WSA) – AUT
TEAM DUKLA PRAHA (ADP) – CZE
WHIRLPOOL – AUTHOR (WHI) – CZE
SLOVAK NATIONAL TEAM  (n) – SVK
WIBATECH FUJI ZORY (WIB) – POL
MUGENRACE TEAM PROLOG  (c) – HUN
TUSNAD CYCLING TEAM (TCT) – ROU
SKC TUFO PROSTEJOV (SKC) – CZE
TC CHOBRY SARONI GLOGOW  (c) – POL
CK BANSKA BYSTRICA (CKB) – SVK
TJ FAVORIT BRNO  (c) – CZE
REGIONAL TEAM POVAZIE (r) – SVK
WHISTLE ZIEMIA BRZESKA  (r) – POL

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo