fbpx

Vas Blanka az SD Worx-be igazol!

Vas Blanka június 1-től a világ legjobb női országúti csapatában, a Team SD Worx-ben folytatja a pályafutását.

2 nappal ezelőtt jelentette be Vas Blanka, hogy elhagyja a Doltcini – Van Eyck Sport – Proximus csapatát és egy WorldTour Teambe igazol. Akkor még nem volt publikus, hogy melyik is lesz pontosan ez a csapat, bár sejteni lehetett pl az új kerékpárjáról, hogy a világ legjobb női országúti csapatáról az SD Worx-ről van szó. Ma viszont a holland csapat honlapján és facebook oldalán is hivatalosan bejelentették, hogy június 1-től a magyar bajnok hozzájuk igazol és 2 éves szerződést írtak alá Blankával.

A Team SD Worx (2020 végéig Boels-Dolmans néven futott a csapat) egyértelműen a világ legjobb női országúti csapata, jelenleg is ők vezetik az UCI ranglistát, a csapatban olyan nevek versenyeznek, mint a jelenlegi időfutam- és mezőnyverseny világbajnok Anna van der Breggen, vagy a 2017-es világbajnok Chantal Blaak és a 2019-es Európa-bajnok Amy Pietersről sem szabad megfeledkezni. Olyan kerettel rendelkeznek, amivel gyakorlatilag bármelyik versenyen esélyesnek számítanak és közéjük csatlakozik Vas Blanka.

“Egész évben láthatók szeretnénk lenni és erre Vas Blankával a téli hónapokban a cyclo-cross versenyeken lesz lehetőségünk. És az is lényeges szempont volt a szerződtetésekor, hogy a fiatal kora ellenére már országúton is ért el eredményeket. Végezetül pedig úgy tűnik, hogy egyike a legnagyobb tehetségeknek mountain bike-ban is, így megvan az esélye annak, hogy kvalifikálja magát a tokiói olimpiára, ami a kerékpárszponzorunk, a Specialized számára fontos. Ennek eredményeképpen csapatunk tagjaként mindhárom szakágban segíteni fogjuk a fejlődését.” – nyilatkozta Danny Stam az SD Worx csapatmenedzsere.

“Már az első beszélgetésünk Danny Stammel jó érzésekkel töltött el, ami úgy gondolom fontos, ha egy új csapat mellett dönt az ember. A csapat szabadságot ad nekem a szakágak kombinálásában. Még nem tudom, hogy a cyclo-cross, a mtb vagy az országút illik hozzám a legjobban és remélem, hogy ezt a következő években kideríthetem. Mathieu van der Poel egy jó példa számomra, ő megmutatta, hogy egy bizonyos korig mindhárom szakágat lehet kombinálni és a világ legjobbjai közé lehet fejlődni. Megtiszteltetés számomra, hogy olyan versenyzőkkel lehetek egy csapatban, mint Anna van der Breggen, Chantal Blaak és a többi híres versenyző.” – mondta Vas Blanka az igazolása kapcsán.

“Márciusban átestem a koronavírus-fertőzésen, ami eléggé visszavetett, de most már hétről-hétre egyre erősebbnek érzem magam. Májusban lesz az olimpiai kvalifikációs verseny Magyarországon, ahol a szövetség eldönti, hogy melyikünk indulhat az olimpián. Bizakodó vagyok ezzel kapcsolatban. Azután a cyclo-crossra fogok fókuszálni, remélem, hogy a következő szezonban a világkupákon az elit női mezőnyben a dobogóért fogok küzdeni.” -mesélte Blanka a 2021-es terveiről.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo