fbpx

Varga és Kormos a Kab-hegy leggyorsabbja

A 108 indulóval megrendezett VERGA Kab-hegyi időfutam versenyen Varga Péter (Jabil-Sárvár-Szoese) és Kormos Veronika (Senders Ladies Cycling Team) ért fel leggyorsabban az 599 méter magas Kab-hegyre.

IMG_4872_filtered

A szeptember 8-án a veszprémi VERGA Erdőgazdaság és a Veszprémi KE-Nelson által közösen szervezett kerékpáros időfutamon 15,99 kilométeres távon 370 méter szintkülönbség leküzdésével kellett összemérni az erejüket az indulóknak.

IMG_4687_filtered

Ahogy arról már korábban írtunk, a Verga Erdőgazdaság Zrt. közjóléti fejlesztéseinek keretében egy több nyomvonalú, közel 40 kilométeres kerékpárút került kijelölésre Ajka és a Dél-Bakony legmagasabb pontja, a Kab-hegy közt.

A 9 órakor kezdődő kerékpárút-átadási ceremónia után, Kiss Judit (Mazsola KSE), az egyenkénti indítású időfutam első versenyzője a jelképes szalagátszakítással vette birtokba a bringásoknak szánt új létesítményt.

IMG_4954_filtered

Az országútisokat és mountain bike-osokat külön értékelve összesen 9 kategóriában mérettettek meg a kerékpárosok, a hobbistáktól egészen az élversenyzőkig. A mezőny kettő nagy csoportra bontható, az elsőt azon lelkes lokálpatrióták alkották, akiket a kerékpározás szeretete vezérelt a versenyre. A másodikban pedig azok, akik a sportot élversenyzőként űzik és a verseny miatt hajlandók voltak többet is utazni.

Országúti 35 év alatt férfiak - Horváth Zoltán, Varga Péter, Makács Gábor

Országúti 35 év alatt férfiak – Horváth Zoltán, Varga Péter, Makács Gábor

Az abszolút első helyért járó pénzdíj reményében a férfiaknál több név is feltűnt az eredménylisták elejéről. A győzelem reményében jelent meg Makács Gábor (C12.hu), Horváth Zoltán (Pécsi Junior KE) és a veszprémi egyesület versenyzője, Márkus János is. Az ő kedvüket szegte a mindössze 20 esztendős sárvári Varga Péter (Jabil-Sárvár-Szoese), aki 27:44-es idejével Makács előtt 56, Horváth előtt pedig 1:40 másodperces előnnyel ért célba.

Női  35 év alatti országúti kategória - Buzsáki Virág, Kormos Veronika, Al Saidi Leila

Női 35 év alatti országúti kategória – Buzsáki Virág, Kormos Veronika, Al Saidi Leila

A női mezőny is hasonlóan izgalmasnak indult, az országúti hegyi bajnoknak, Al Saidi Leila-nak (Team Veloki) kettő kihívója akadt, a belga csapatban versenyző Kormos Veronika (Sengers Ladies Cycling Team) és a hazai csapat master korosztályú maraton bajnoka, Albert Katalin személyében. A három hölgy közül Kormos lett a leggyorsabb, akit a jó helyismerettel rendelkező Albert követett, míg az abszolút harmadik helyet Al Saidi szerezte meg.

Családias hangulatú, de mégis népes eredményhirdetés

Családias hangulatú, de mégis népes eredményhirdetés

A versenyen résztvevők elégedetten tértek haza. A verseny folytatására a versenyzők és a rendezői oldalról, az erdészet és a kerékpáros egyesület is egyértelmű igennel szavazott.

A teljes eredménylista itt érhető el

 

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo