fbpx

Valter Attila teljesítette a távot, de DNF került a neve mellé

A tokiói olimpia férfi országúti mezőnyversenye magyar szemszögből nem sikerült igazán jól, az eredménylistán Valter Attila neve mellé DNF (nem ért célba) került, miközben a versenyző teljesítette a távot. Hazánk egyik legnagyobb kerékpáros tehetsége a facebook oldalán leírta a történteket, röviden összefoglalva szervezői hiba miatt nem sikerült értékelhetően befejeznie a versenyt.

MTI/Kovács Tamás

Már beszámoltunk arról, hogy az olimpiai férfi országúti mezőnyversenyének egyetlen magyar indulója, Valter Attila kibírta az első két nagy hegyet az élmezőnnyel, de az utolsó hegy előtti támadások már soknak bizonyultak számára és leszakadt. Ezután nem sok információnk volt Attiláról, az utolsó időmérő pontokon már nem is hajtott át a rendszer szerint és a neve mellé is DNF került az eredménylistában, de egyszer csak megjelent a célegyenesben pár társával és célba értek (amikor már a célban állították fel a dobogót). Nem lehetett tudni, hogy mi történt, hogyan érhettek be versenyzők a seprűs autó után, vajon kap-e időt, helyezést vagy más jelölést az eredménylistán vagy minden marad a régiben. Azért érdekes az eset, mert DNF-et az szokott kapni, aki nem teljesítette a távot vagy versenyen kívül ment végig, a versenyt teljesítők, de limiten kívül célba érkezők neve mellé OTL (időlimiten túl) kerül.
Végül Valter Attila facebook bejegyzéséből kiderült, hogy mi történt, a magyar kerékpárost és társait a szervezők megállították a cél előtt 24 km-rel és a seprűs autóba akarták beszállítani, de később kiderült, hogy nincs benne elég hely, így hagyták, hogy kerékpárral menjenek be a célba. Azt nem tudni, hogy a szervezők miért döntöttek úgy, hogy kiveszik ezeket a kerékpárosokat a versenyből, főleg hogy nem volt nagy hátrányuk az élhez képest, de mindenesetre a mi szemszögünkből nézve elég kellemetlen döntés volt (az olimpia pontos limit szabályáról és a technikai értekezleten elhangzottakról nincs információnk).

Valter Attila facebook bejegyzését változtatások nélkül alább olvashatjátok:

“Sziasztok!
Nehéz jó szavakat találni egy ilyen nap után. Úgy éreztem nincs rajtam nyomás és mindent megtettem, hogy a lehető legjobban menjen a verseny. Mégis, az elmúlt hónapok óriási támogatása járt az eszemben és az, hogy nem hagyhatom cserbe azt a rengeteg embert aki szurkol.
Hatalmas pofonként ért mikor éreztem, hogy az az eredmény amire vágyom, ti pedig kiszurkoljátok, nem lesz meg. Igyekszem ebből is tanulni és összerakni mi kell a jobb versenyhez, ami biztos, hogy sokat kell erősödnöm 🙂
Az utolsó meredek hegy előtt a mezőnytől nem messze voltam, mindenképp be akartam fejezni a versenyt, ami teljesen reális volt.
24 kilométerrel a cél előtt azonban megállítottak engem és több versenytársam. A verseny még nem ért véget, nem értek be az elsők, nekünk pedig nem volt kifejezetten nagy hátrányunk. 13 percet ácsorogtunk az utolsó rövid emelkedő lábánál, nem tudva, hogy mégis mi történik.
Mikor látták a szervezők, hogy nincs elég jármű ahhoz, hogy levigyenek a célba, úgy döntöttek tegyük meg mégis kerékpárral a verseny végét.
3 másik versenyzővel, így is beértünk a limiten belül.
Természetesen ez nem egy nagy eredmény, inkább semmilyen. Azonban egy ekkora versenyt mindenki megtisztel, mindenki szeretné befejezni, ahogy én is. Csalódott vagyok, hogy szervezési hibák miatt jelenleg DNF szerepel a nevem mellett. Igyekeztem kitekerni ami bennem van, megköszönve ezzel az egész Magyarock – Olympic Team Hungary-nak a segítséget, nektek mindannyiótoknak pedig a szurkolást!”

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo