fbpx

Valter Attila lett a legjobb fiatal versenyző a Banja Lukán

A Banja Luka UCI 2.1-es országúti versenyen Valter Attila az összetett 3. helyet szerezte meg, a fiatalok versenyében pedig az élen végzett, így ő vihette haza a fehér trikót.

Az április 18. és 21. között rendezték az UCI 2.1-es kategóriájú Banja Luka országúti kerékpárversenyt, melyen több magyar versenyző is rajthoz állt, a magyar válogatotton felül még Valter Attila a CCC Development Team tagjaként vett részt a versenyen. Az első szakasz után már beszámoltunk arról, hogy Valter Attila a szakaszon elért második helyezésével értelemszerűen az összetettben is a második helyről várhatta a 4 napos verseny folytatását.
A második és harmadik szakaszon is képes volt megtartani a fiatal magyar kerékpáros az összetett második helyét és a fiatal versenyzők összetettjének vezetését is. Viszont a negyedik szakaszon a mezőny több darabra szakadt, szerencsére Valter Attila az élbolyban maradt, míg az összetettet vezető Aaron Gate hátul ragadt, így minden esélye megvolt a magyar bringásnak az előrelépéshez. A befutónál végül a győztessel azonos idővel a 20. helyen gurult át a célvonalon, ami akár az összetett győzelmet is jelenthette volna, de az időjóváírások miatt Pawel Franczak és Aaron Grosser megelőzte őt, mellyel a 3. helyen zárt az összetettben. Viszont a fehér trikót meg tudta védeni, amit végül így haza is vihetett.
Dina Márton is UCI pontokat érő helyen végzett, a 17. helyével 3 pontot szerzett magának és hazánknak.

További magyar eredmények:
31. Fetter Erik (Magyarország) + 1:55
35. Vas Balázs (Magyarország) + 2:18
63. Szatmáry András (Magyarország) + 6:09

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo