fbpx

Költöztetési feladatok

A költözés, amilyen izgalmas, legalább annyira stresszes is. Nem kell azonban belerokkannunk a feladatokba, ha igénybe vesszük egy költöztető cég szolgáltatásait, hiszen akkor legalább a holmijaink költöztetésének a terhét leveszik a vállunkról. Persze ez nem azt jelenti, hogy ne maradna feladat, hiszen így is számos teendőnk marad. Lássunk ezekből most néhányat!


Szelektálás

 

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy amikor költözésre kerül sor, az egyik legfontosabb teendője a költözőnek a szelektálás. Hacsak nem évek óta minimalista elveket vallunk, akkor bizony jócskán található a lakásban olyan holmi, melyre nincs szükségünk, és olyan is, aminek már régen a kukában lenne a helye.

 

Éppen ezért az első teendőnk, hogy ezeket kiválogassuk, és a még használható holmit eladjuk vagy elajándékozzuk, a használhatatlant pedig dobjuk végre a szemetesbe. Ezzel a lépéssel jelentősen csökken azoknak az ingóságoknak a száma, melyeket az új helyre költöztetnénk, ráadásul, ha költöztető cég segítségét vesszük igénybe a költöztetéshez, akkor még a költségeket is csökkenteni tudjuk ezzel a lépéssel.

 

Csomagolás

 

A szelektálást túlélő holmit természetesen be kell csomagolni, amihez megfelelő csomagolóanyag szükséges. Általánosságban elmondható, hogy szükségünk lesz néhány szakadásmentes és erős kartondobozra, csomagolópapírra, buborékfóliára, ragasztószalagra és egy filcre, hogy a dobozokon fel tudjuk tüntetni, hogy mit tartalmaznak.

 

Az egyes tárgyak csomagolásánál figyeljünk arra, hogy lehetőleg úgy csomagoljuk be őket, hogy a szállítás során ne keletkezhessen kár bennük, illetve azokat a dolgokat, melyek sok kisebb darabból állnak (pl. társasjátékok), a biztonság kedvéért zacskózzuk is, így elkerülhető, hogy az egyes részek elkallódjanak.

 

Továbbá ajánlott figyelni arra, hogy a dobozokat úgy pakoljuk meg, hogy azok könnyen mozgathatóak legyenek. Bár a könyveket viszonylag egyszerű csomagolni, hiszen a különböző méretű könyvekkel nagyon jól ki lehet tölteni a szabad helyeket, mégsem érdemes sok könyvet egy dobozba tenni, mert nehéz lesz, ezáltal pedig a cipelése balesetveszélyes is.

 

Költöztetés profin

 

Persze bizonyos dolgok csomagolása kifoghat rajtunk, de ha profi költöztető céget bérelünk fel a feladatra, akkor a szakembereket is megbízhatjuk a macerásabb dolgok becsomagolásával. Sőt, ebben az esetben a bútorokat sem nekünk kell szét- majd összeszerelni, hanem ezt szintén a költöztető cég szakemberei végzik.

 

Ebben az esetben pedig az aggódást is leveheted a napirendi pontok közül, hiszen a megbízható cégek valóban profin dolgoznak, ami azt jelenti, hogy minden ingóságod épségben le lesz szállítva a régi címedről az újra.

 

Amennyiben úgy gondolod, hogy te is hasznát tudnád venni egy profi költöztető cégnek a költöztetésedben, ne habozz felkeresni a Visszuk.hu csapatát, garantáljuk, hogy nem fogod megbánni!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo