fbpx

Vakond futam: bringával a barlangban – videó

Vasárnap délelőtt startolt a második McDonald’s BringaMánia Vakond futam. A föld alatti bringás versenyen háromszáz indulót regisztráltak ovisoktól a profikig.

Csúszós pálya, izgalmas versenyek, jó hangulat és nem mindennapi környezet. Ez fogadta a versenyzőket Kőbányán, a McDonald’s BringaMánia Vakond futamon. Az immár második alkalommal megrendezett földalatti kerékpárversenyen minden korosztály indulhatott, kortól, nemtől és biciklis tudástól függetlenül.

A gyerekeké volt a délelőtt – a kevésbé rutinos, ám de annál lelkesebb lurkók felnőtteket megszégyenítő versenyszellemmel tekerték végig az igényeikre alakított távokat. A picik egyéniben indultak, a nagyobbak már váltóban versenyeztek. Őket követték délután a junior, felnőtt és master kategóriák, ahol már senki sem úszta meg szárazon – a feszes tempót tekerő versenyzőket tarkóig beborította a sár.

Nem maradtak ki a profik sem, elit kategóriában azonban már nem a buliról szólt a futam, gyilkos tempót diktáltak a csúszós, kanyargós pályán. Felkészülésnek is kiválóan beillett ez a verseny a kerékpáros szezon indulása előtt. A dobogó legfelső fokára végül Szalontay Bence, a Merida Maraton Team versenyzője állhatott – nyakig sárosan.

Farsangról lévén szó a pálya több pontját a Csillagok Háborúja karakterei biztosították. A versenyzők között felbukkantak hírességek is, akik egy nem mindennapi, hét személyes bringával indultak neki a bányapályának, később pedig kétkerekűre cserélték a hatalmas járgányt. Versenyt kerekeztek többek között az X-Faktor és a Csillag Születik egykori indulói is. A Média futam versenyzőit a Merida Kőbánya TC magyar-bajnoka, Buruzcki Szilárd vezette fel.

Ezzel indult a 2012-es McDonald’s BringaMánia program, melynek következő állomása április 28-án a BringaMánia Balatonkör lesz.

Eredmények:

Férfi elit:
1.Szalontay Bence – Merida Maraton Team
2.Pálmai Zsolt – Market Cycling Team
3.Garamszegi László – Merida Kőbánya TC

Női elit:
1.Sejben Anita – SHK SE
2.Matolcsi Zita – X2S Haibike Team
3.Tóth Éva – Merida Kőbánya TC

További eredmények: a http://vuelta.hu/vakond-futam-kobanya/eredmenyek oldalon.
Galéria: http://vuelta.hu/vakond-futam-kobanya/kepgaleria

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo