fbpx

Új, még biztonságosabb útvonalak a 2020-as Tour de Zalakaroson

A MAPEI Tour de Zalakaros, mint hazánk legnagyobb létszámú országúti kerékpáros eseménye 2020. szeptember 25-27. között kerül megrendezésre. A szervezők eddig is rendkívül nagy hangsúlyt fektettek a biztonságos útvonalak megválasztására, melyek többnyire kis forgalmú utakon vezetnek a zalai dombságban. A hazai kerékpáros események közül ez a rendezvény az egészségügyi biztosításban eddig is a legmagasabb szinten képviselte, minden futamot eddig is több mentőautó kisért, a rajt és célterületen pedig további ambulancia sátrak álltak rendelkezésre.

Az idei évre az esemény szervezői úgy döntöttek, új pályaszakaszokat jelölnek ki és további intézkedéseket is bevezetnek a 137 és 66 km-es távokon, melyek mind a kerékpárosok érdekeit szolgálják és csökkenthetik az esetleges versenybaleseteket.

Az új intézkedések pedig:

A 137 km-es és 60 km-es távokon egyaránt:

– a rajtterületet a szervezők két részre bontják. Az A depóba 200 kerékpáros fér majd be. Azok, akik hatályos licensszel rendelkeznek (bármelyik korcsoportban és bármelyik ország licenszével), ebbe a depóba állhatnak csak be. A licenszeket a rajtszámátvételkor be kell mutatni. Az A depó bejáratánál az ellenőrző személyzet a rajtszámlista alapján engedi majd be a licenszes versenyzőket (tehát a licenszet nem kell a rajthoz is elhozni).
– Lesz B depó, közvetlenül az A depó mögött helyezkedik majd el, a két területnek külön bejárata lesz és kordonnal is el lesz választva. A B depóba a licensszel nem rendelkező bringásokat várjuk.
– Mindkét futamon az első kilométereken lassú rajt lesz, 30-35-ös felvezetéssel
– Hivatalosan autós kísérés nincs, kocsiszámokat nem osztunk. A csapatok autói földről frissíthetnek az útvonal során, erre elsősorban a hegytetőket javasoljuk.

137 km-es távra vonatkozó további intézkedések:

– Az első 6 km lassú rajt lesz, Csapi településen belül a templomig. 6 km megtétele után az útvonalba kerül egy új emelkedő, mely Csapiból indul, 1 km hosszú, átlagban 8 százalékos. Ez rögtön a rajt után megrostálja majd a mezőnyt, így kisebb bolyokban haladhatnak tovább a résztvevők. Az útvonal ezt követően Kendimajornál tér vissza és a korábban megismert Kisrécse felé vezető úton éri el Nagykanizsát
– a futam ikonjainak számító, gelsei, börzöncei és pusztamagyaródi hegytetőkön , minden hegytetőn egy-egy plusz mentőautót helyeznek el a szervezők. Ezek a mentőautók a lejtmenetekben bekövetkezett bukásokat tudják azonnal kezelni, nem kell megvárni, amíg a futamot egyébként kísérő mentőautók felérnek
– a zalakarosi kilátóhoz vezető hegymenet és az onnan lefelé vezető kanyargós és két fekvőrendőrt is tartalmazó lejtmenet biztonsági okokból idén kimarad

A 33 km-es családi túrán:
– még több útszakasz halad kerékpárúton, köszönhetően az elkészült fejlesztéseknek

A MAPEI Tour de Zalakaros futamjaira a www.tourdezalakaros.hu oldalon keresztül lehet kedvezményesen előnevezni.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo