fbpx

Hétről hétre MTB versenyeket rendeznek Törökbálinton: eBike.hu XCO Magyar Kupa beszámoló

A KÉNYSZER SZÜLTE…

Az elmúlt hétvégén zsinórban már a harmadik dupla verseny napos hétvégét rendezte a törökbálinti Fortuna Beach-en a Superior Racing Team. Minden alkalommal az egyik versenynap kifejezetten az utánpótlásnak szól. Június hónapban a két körpályás maratont, két XCO up barátságos futam követte.

Búr Zsolt és csapata gondolt egy merészet és a sikeres barátságos XCO futamok okán pályáztak XCO MK futam lebonyolítására. Az MKSZ anyagi és erkölcsi támogatása mellett valamint a főszponzor az eBike.hu-nak köszönhetően egy a maga nemében egyedülálló minden szegmensében profi szervezésről beszélhetünk.

A kemping 15 hektáros -a zalai dombságot idéző- területén pár nap alatt alakították ki a szervezők saját erőből a rendkívül technikás xco pályát. A 9 épített mesterséges elemmel ( 2 db sziklakert, 4 ugrató , 2 rönk akadály , 1 híd).
Nagyszerű hír, hogy a terület tulajdonosa és a Superior csapat a jövőben tovább fejleszti a pályát és rövidesen szervezett körülmények között látogatható, használható lesz a pálya bárki számára.

“A minden rosszban van valami jó” közmondás itt nagyon aktuális, hiszen a vírushelyzet miatt csak zárt pályán rendezett versenyekből végeredményben megszületett egy állandó és minőségi XCO versenyekre, edzésekre alkalmas pálya, minden szükséges infrastruktúrával , hiszen egy óriási jól kialakított kempingről van szó, saját stranddal…

Visszatérve magára a verseny hétvégére. Július 18-án szombaton került lebonyolításra a már harmadik évadát záró ELEMInátor up versenyre, mely bemelegítés volt a gyerekeknek a másnapi XCO MK versenyre.
Sokan ennek tudatában már pénteken megszálltak a kempingben és tartalmas sportos hétvégét töltöttek el.

Július 25-én ismét verseny, immáron a zártpályás maraton 3. futama.

Augusztus 22-23-án pedig következik a 6/12/24 órás maraton és csapatváltó.

Bak Ferenc fotói maximálisan visszaadják a verseny hangulatát.

 

A mai Eleminátor futam és pályajárás képekben. Jelölgessetek, vigyétek….a forrásjelölésről ne feledkezzetek meg. Találkozunk vasárnap Az XCO MK futamon. 😀

Közzétette: Bak Ferenc – 2020. július 18., szombat

Az idei második XCO MK futam képekben összefoglalva. Köszönjük, hogy eljöttetek és mindent beleadva versenyeztetek… Jelölgessetek, vigyétek…a forrásjelölésről ne feledkezzetek meg. Jó pihenést mindenkinek!

Közzétette: Bak Ferenc – 2020. július 19., vasárnap

Eredmények:

Eleminator Gála eredmények

2020_ebike_xco eredmények

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo