fbpx

Túl nagy tempót diktáltak a profik Olaszországban, Serpa győzött

A Lampre-Merida kolumbiai bringása, Jose Serpa nyerte ma Olaszországban a Trofeo Laiguelia – UCI 1.1 kategóriás klasszikust, melyen a magyar bejegyzésű Utensilnord is részt vett.

galeria69472-001

A 181 kilométeres versenyen a mezőnynek négy hegyet is meg kellett mászni, az utolsót 32 kilométerrel a cél előtt. A végül hazaérő szökevényduó, Serpa és Patrik Sinkewitz (Meridiana-Kamen) itt léptek meg a mezőnytől, a befutón a kolumbiai volt a gyorsabb.

Videón a befutó:

Az Utensilnord csapatából csak az olasz Alessandro Mazzi (41. – 2:37 perc hátránnyal) és Gennaro Maddaluno (79. – 8:05 perc hátránnyal) fejezték be a versenyt értékelhetően, az Utensilnordból Dér Zsolt, Holló Botond, Kenyeres Ábel, Kusztor Péter, Gianfelice Fonte és Daniele Scampamorte nem szerepelnek az eredménylistán értékelhető eredménnyel.

Eredmény:

1 Jose Rodolfo Serpa Perez (Col) Lampre-Merida 6:17:43
2 Patrik Sinkewitz (Ger) Meridiana Kamen Team
3 Andrea Pasqualon (Ita) Area Zero Pro Team 0:00:12
4 Sonny Colbrelli (Ita) Bardiani CSF
5 Diego Ulissi (Ita) Lampre-Merida
6 Davide Villella (Ita) Cannondale
7 Matteo Montaguti (Ita) AG2R La Mondiale
8 Marco Marcato (Ita) Cannondale
9 Matteo Rabottini (Ita) Yellow Fluo
10 Franco Pelizzotti (Ita) Androni Giocattoli

Az Utensilnord kommünikéje a versenyről:

a Trofeo Laigueglia 1.1-ese a ligur tengerparton kijelölt 181 kilométeres penzumával valamint a négy kiemelt emelkedőjével várta a kerékpárosokat, így semmiféleképpen sem volt könnyűnek nevezhető a viadal. Ráadásul az erős mezőnynek köszönhetően végig hatalmas tempót diktált a peloton. Sajnos csapatunkból végül mindössze Alessandro Mazzi (41. + 2:37) és Gennaro Maddaulono (79. +8:05) kettőse tudta értékelhető helyen befejezni a megmérettetést.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo