fbpx

Tovább fokozódik a Froome-botrány

Hinault sztrájkra szólította fel a Tour de France mezőnyét, a Vuelta főszervezője is végre szeretné tudni, hogy ki nyerte a 2017-es versenyt és úgy tűnik Froome eddigi védelme gyenge lábakon áll.

Bernard Hinault nemrég elégedetlenségét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy Froome miért állhatott rajthoz a Giro-n, most pedig egyenes sztrájkra szólította fel a Tour de France mezőnyét Froome indulása ellen. Hinault egyszerűen elfogadhatatlannak nevezte, hogy Froome még mindig szabadon versenyezhet, miközben Contador-t már rég eltiltották ilyen esetben és ugyanilyen vétségért két másik olasz profi kerékpáros ügyében is már döntés született. Szerinte a Sky pénze az, ami erősen befolyásolja, hogy nem történt döntés az ügyben.

Közben a Vuelta versenyigazgatója, Javier Guillen, is megszólalt, aki végre tudni akarja, hogy ki nyerte a 2017-es Vuelta-t (ami így 10 hónappal a verseny után jogos kérésnek bizonyul – szerk.).

A héten megjelent információk szerint Froome védelme a dopping ügyében nem áll túl stabil lábakon, arról a (valószínűleg a Sky által szponzorált) kutatásról, ami azt bizonyítaná, hogy a WADA salbutamol tesztje nem megbízható, kiderült, hogy nem is embereken végezték, hanem kutyákon és így erősen kétséges annak bármiféle bizonyító ereje.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo