fbpx

2019-ben 25 éves a Rock Machine – Nézzük az újdonságokat!

A Rock Machine-nál nem tétlenkedtek az elmúlt egy évben sem, éppen hogy csak most kezdődött el a 2018-as nyár, de már bemutatták a 2019-es kínálatot. A 25. születésnapját ünneplő márka számos újdonsággal készül 2019-re, ilyen például az egyedi festésű 25. évfordulós sorozat a húzómodelekből, új enduro bringát és női modelleket is találunk a palettán és persze a nyugati trendeknek megfelelően e-bike-okból is brutális a választék.

A 2019-es modellek prezentációján a 25. évforduló kapcsán egy érdekes információval lehettünk gazdagabbak a Rock Machine történetéből, a márkamenedzser elmesélte a márka nevének eredetét, két dolgot szerettek az alapítók a kerékpározást és a rock zenét, így lett 1994-ben az új márka neve Rock Machine.

A 25. születésnap alkalmából 4 csúcsmodell (2 e-bike és 2 hagyományos) egyedi fekete-ezüst évfordulós festést kapott, a BLIZZARD e90-27 Di2, STORM e60-29, BLIZZARD XCM 90-29 és MANHATTAN 90-29, mind a négy modell ezzel a festéssel igazán ütősen néz ki.

A Rock Machine-ok mindig is nem megszokott színekben pompáztak, amiket más gyártóknál nem igazán lehetett felfedezni, de mégis ismerősek voltak nekünk ezek a színek, most elárulták, hogy honnan. A tervezők a természetből választják ki a színeket és azokat használják fel a kerékpárok külsejének megtervezésekor. Idén is egy újabb színnel találkozhatunk, a “gyári lila”-val, mely jó pár 2019-es modellen dominál.

A Rock Machine hagyományosan erős az extrém vonalon, 2019-re továbberősítenek, egy enduro bringával szélesítik a kínálatot, mely a BLIZZARD TLR 90-29 nevet kapta, 140 mm-t mozog a váz és Sram Eagle GX-szel szerelik. A legzúzósabb modellen a BLIZZARD 90-27-en is fejlesztettek, jövőre acélrugós taggal lesz kapható. Színekben lesznek még változások és az “egyszerűbb” modelleken megjelenik a Sram legújabb alkatrészcsaládja, az Eagle NX.

A női modellből, a CATHERINE-ből is kapható lesz 2019-től karbon változat, ami lényegében csak a festésben és a kulcsfontosságú kiegészítőkben tér el a férfi modelltől. Emellett maradnak a jól megszokott alumínium női modellek a gyengébbik nem ízlésének megfelelő dizájnnal.

A BLIZZ CARBON-ból 2019-ben megjelenik a 90-29 modell, mely az eddigi változatok felett lesz található, a tavaly tesztelt 70-29 sem volt egy nehéz bringa, de 90-29 még erre is ráver súlyban. Emellett a színekben is felszereltségben is megújulnak ennek a családnak a modelljei, ahogy a képeken láthatjuk, jövőre a “gyári lila”  és az Eagle NX szett lesz a menő.

A 2018-ban debütáló GRAVELRIDE család jövőre egy taggal bővül, a Rock Machine egy köztes modellt is tervezett, az 500-ast, mely az eddig 300-as és a tavaly tesztelt 700-as modellek között lesz található, teljes Tiagra szettel szerelik és vékonyabb gumit kap a tervezőktől, amivel érzetre jobban hasonlít az országútikhoz, mint a ducigumis testvérek.

A cross modelleken találhatunk még újítást, áttervezte a vázakat a Rock Machine, 2019-től rejtve futnak a bovdenek és integrált kitámasztókonzolt is találhatunk a hátsó papucson.

Természetesen a közkedvelt MANHATTAN, HEATWAVE, STORM, BLIZZ és BLACKOUT modellek továbbra is kaphatóak lesznek és persze a gyerek/ifjúsági bringákról se feledkezzünk meg, minimum két tucatnyit kínál belőlük a Rock Machine, minden korosztály megtalálja a neki valót.

A bevezetőben már említettem, hogy e-bike szintén is óriási fejlesztés történt a Rock Machine-nál, 2019-re 40 modellre bővül a márka elektromos rásegítéses kerékpár kínálata, lényegében mindenből lesz e-bike változat is. A Rock Machine a Shimano létező összes STEPS rendszerét használja a kerékpárjaiban, felhasználástól függően választja ki, hogy az adott kerékpárhoz melyik passzol leginkább.

Emellett egy saját fejlesztésű rendszerrel is szerelnek bizonyos e-bike modelleket, melyet SPORT DRIVE-nak neveznek. A SPORT DRIVE egyik különlegessége, hogy nagyobb nyomatékot tud leadni, mint a legerősebb Shimano, ezenkívül elérhető középmotoros és agymotoros változatban is és nyomatékszenzoros és anélküli változatban egyaránt. Az alacsonyabb árszegmensben található modelleket fogja ezzel szerelni a Rock Machine, ezzel is lehetővé téve, hogy vékonyabb pénztárcájúak is hozzájuthassanak e-bike-okhoz. Tesztelni is tudtuk ezt a rendszert, melyről hamarosan be fogunk számolni.

Újdonság még a 2019-es e-bike kínálatban, hogy kifejezetten gyerekeknek készült modellt is terveztek TORRENT JNR E30-27 néven. Ez a típus csak 15″-os méretben készül és mindent a fiatalság igényeinek megfelelően terveztek rajta, pl a kormánybefordulás gátló is található a bringán.

További képek az e-bike-okról:

További információk hamarosan a Rock Machine hazai forgalmazójának honlapján.

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo