fbpx

Tour de Gyömrő: sprintbefutó némi motoros felvezetéssel

Mogyorósi Máté nyerte a Tour de Gyömrő 80 kilométeres – amatőr kupa sorozatba is beszámító – futamát, izgalmasan alakuló sprintbefutó végén.

gyomro-14-155

A 80 kilométeres verseny a szokásos Gyömrő – Tápiószentmárton – Gyömrő fordítós pályán haladt, sok akcióval a nagyjából sík terepen, de meglépni végül senki nem tudott a mezőnytől. Nagy tempó nem volt, de a szökéseket mindig szerelte valaki.

gyomro-14-113

A célhoz közeledve már Gyömrő területén a körforgalomból kijövet a kamerás motoros zavart be kicsit a mezőnynek, megbontva a sor egységét. A célegyenesre újra összerázódott a sor, itt Lengyel Gábor (Hungarofondo) vezette fel a hajrát csapattársának.

gyomro-14-337

Mogyorósi Máté így kiváló pozícióból kezdhette a sprintet, és meg is nyerte a versenyt. Utólag már nem fog kiderülni, hogy az előtte túl közel haladó kamerás motoros szélárnyéka is besegített-e, ezen sokat vitatkoztak a bringások a helyszínen.

gyomro-14-434

Ami bizonyos, hogy Lengyel remekül segítette csapattársát, jól működött a taktika, nem véletlen, hogy nem más volt elöl a döntő pillanatban. Mogyorósi végül Kutács Zsoltot (George KSE) és Csomor Zoltánt (Veloki) hajrázta le. A nők között a mezőnnyel érkező Szurominé Pulsfort Diána volt a leggyorsabb.

gyomro-14-462

A kerékpáros napon számtalan program várta még a Gyömrőre látogatókat, a bringások rövidebb távokon is összemérhették erejüket, a gyerekeknek és családoknak is kínáltak versenyzési lehetőséget és egyéb szórakozást szervezők. Az eseményt tombolasorsolás zárta értékes nyereményekkel.

Eredménylisták:

gyomro_akesz14 (1)

gyomro_tourdegyomro14

Fotók: Tirszin János – nutrixxion.hu – fotógaléria hamarosan az oldalon!

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo