fbpx

Szombaton újra Fehérkő-Lápa Hillclimb MTB nyílt hegyi időfutam és Terepfutóverseny Miskolcon

Immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre szeptember 7-én szombaton Miskolcon a Fehérkő-Lápa Hillclimb Hegyikerékpáros nyílt hegyi időfutam és Terepfutóverseny, amely egyedülálló módon ötvözi a klasszikus országúti hegyi időfutam versenyek izgalmát a hegyikerékpáros versenyek utánozhatatlan, különleges hangulatával.

A verseny közvetlenül Miskolc város nyugati végén, Felső-Majláth és a Bükk találkozásánál indul. A 7200 méter hosszú, köves-, helyenként sáros dózer út egyenletesen kúszva kanyarog a vadregényes Bánya-bükk oldalán, hogy a tengerszint felett 586 méter magasan, az egyedülálló szépségű fenyvesben fekvő Fehérkőlápai Turistaház & Kemping kertjében érjen véget.

útvonal

Az idén is két pályát jelöltek ki a szervezők a versenyzőknek:

Az „Classic” pálya vonalvezetése lehető teszi, hogy a profiktól a hobby kerékpárosokig bezárólag – mindenki felkészülési szintjének megfelelően – könnyedén teljesíteni tudja a távot, hiszen ez az útvonal egy könnyen járható, kijelölt hegyi kerékpárút is egyben, ahonnan remek kilátás nyílik a környékre. A város és a környező dombok látképén túl megcsodálhatjuk a Tokaj-hegyet, megfelelő időjárás esetén a Magas-Tátra vonulata is látható.

A 2012-ben nagy sikerrel bemutatkozott „Piros” idén is szerepel a verseny útvonalai között, mely nevét az útvonalat érintő piros turistajelzésről és az útvonal nehézségéről kapta. A „Piros” tulajdonképpen levágja a „Classic” nyomvonalat és egy meredek mászásokkal tarkított technikás pályát kínál a teljesítményorientált és a kihívást kereső versenyzők részére. Itt a felnőtt férfi (elite), és egy nyílt felnőtt férfi korcsoport, valamint a terepfutók mezőnye indul. A pályacsúcs jelenleg Süle Róbert hegyikerékpáros (ideje: 22:01) és Berta Gábor terepfutó (ideje: 30:30) nevéhez fűződik.

Útvonal_bővített2013small

A leggyorsabbak – a hegyikerékpáros és a terepfutó kategória abszolút legjobb idejét teljesítő versenyzői – kapják az FLHC Kupát és a Volvokaland.hu jóvoltából egy-egy vadonatúj Volvo V40 Cross Country „nyereményautóval” térhetnek haza, csakúgy, mint az a szerencsés induló, akinek a rajtszámát az eredményhirdetés utáni tombolán kisorsolják.

A célban a méltán híres, már hagyománynak tekinthető – speciális receptúra alapján készült – gulyás és a támogatók által felajánlott nyeremények kisorsolása várja a versenyen résztvevőket.

További nevezési információk, az elfogadott nevezések listája, pályainformációk a verseny honlapján a www.feherkolapahillclimb.hu  oldalon találhatók.

Előnevezni 2013. augusztus 31-ig lehet, de a szervezők a verseny napján, a helyszínen is várják a nevezéseket. Előnevezni azért is érdemes, mert az előnevezők egy limitált kiadású, kizárólag erre a versenyre készült CyclingPeople – Fehérkő-Lápa Hillclimb pólót kapnak a célba érkezést követően.

További információk:

www.feherkolapahillclimb.hu

www.facebook.com/feherko.hillclimb

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo