fbpx

Armstrongtól eskü alatt neveket és részleteket vár a texasi bíróság

Az AP hírügynökség információi szerint a texasi bíróság az Acceptance biztosítótársaság által kezdeményezett kártérítési perben részletes válaszokat vár a Tour de France győzelmeitől doppingolás és csalás miatt megfosztott Lance Armstrong-tól. Többek között a regnáló és a korábbi nemzetközi szövetségi elnökkel, Pat McQuaid-del és Hein Verbruggen-nel kapcsolatban is tesznek fel kérdéseket…

Lance Armstrong

Az amerikai Acceptance a nálunk kevésbé ismert, tulajdonképpen a sportfogadás egy formájának számító bónuszokat pereli vissza, melyeket a sorozatban megnyert Tour de France-ok után fizettek ki Armstrongnak. Hasonló okból pereli egyébként a texasit az SCA Promotions biztosítótársaság is 12 millió dollárra, de egyéb kártérítési pereknek is elébe néz Armstrong, például a korábbi főszponzor, az amerikai posta 30 milliót követel, továbbá több olyan médium is újra jogi úton próbál elégtételt venni, melyeket kártérítésre köteleztek becsületsértésért, mivel doppingolással vádolták a texasit.

A szóban forgó per azért érdekes, mert az Armstrong-érát leleplező USADA-jelentésben sok név és kapcsolat felmerült, akik tudhattak az Armstrong nevével fémjelzett doppingprogram működtetéséről – például a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) vezetése – de az amerikai kerékpáros elmeszelése után mindeddig megúszták a felelősségre vonást. A texasi bíróság most írásos válaszokat és eskü alatti vallomást vár a kérdésekre, melyek között például Armstrong korábbi felesége, ügyvédei, vagy éppen Pat McQuaid UCI-elnök érintettségét is firtatni fogják. Az ügyet jövő tavasszal tárgyalják majd a bíróságon.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo