fbpx

Pelikán: vb-n innen, vizsgákon túl

Túl van a nehezén. Legalábbis, ami az iskolát illeti, pontosabban az elmúlt tanévet. Pelikán János az elmúlt évben, vagyis a 11. osztályban magántanuló lett, hogy jobban tudjon a kerékpározásra, az edzésekre koncentrálni. Ez év közben akár még kényelmesnek is mondható – hiszen saját maga oszthatta be az idejét -, ám a vizsgaidőszakban felpörögtek az események.

Pelikán János

Pelikán János

„Öt nap alatt tizennégy vizsgát tudtam le nyolc tantárgyból, s hatból szóbeliznem is kellett, szóval elég kemény volt – mesélte a Felix Promotion sportmenedzser-irodával együttműködő bringás. – Az időmet viszonylag jól be tudtam osztani a tanév során, a készségtantárgyakat, mint testnevelés, ének gyakran kihagytam, de a többire azért, amennyire tudtam, bejártam. Végül is négyes fölötti lett az átlagom, ami nem rossz, de lehetne jobb is, hiszen tizedikig kitűnő voltam…”

János számára most minden szempontból nehezebb időszak következik: egyrészt készülnie kell az érettségire (vagyis még több időt szánni a tanulásra), másrészt kategóriát vált, már nem az U19-es korosztályban, hanem az U23-asban fog versenyezni, tehát nőnek a feladatok, a kihívások.

A legközelebbi cél azonban egészen más: a szombaton esedékes Mátra kör elnevezésű nyolcvan kilométeres viadal, amely jó kis emelkedőket (és lejtőket) tartogat, s amely remek bemelegítés lesz a hónap végén esedékes, firenzei világbajnokságra.

(felixpromotion.hu)

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo