fbpx

Századok döntöttek a Giro d’Italia prológján

A hollandiai Apeldoornból rajtolt el a 99. Giro d’Italia egy közel 10 kilométeres időfutammal, ahol mindössze 22 ezredmásodperc döntött a győzelem sorsáról, amibe a kronóra nagyon készülő Fabian Cancellara betegség miatt nem tudott beleszólni.

Cancellara nagyon rossz bőrben volt

Cancellara nagyon rossz bőrben volt

A 9,8 kilométeres pályán végül a holland közönség legnagyobb örömére hazai versenyző győzött, meglepő módon az egyébként kiváló időfutammenő Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) úgy nyilatkozott, hogy nem is készült különösebben erre az időfutamra. Felvetődik a kérdés, hogy akkor mire készül? Minden bizonnyal az összetettért hajt…

Dumoulin

Dumoulin

Érdekes eredményeket is hozott egyébként a prológ az összetett szempontjából, például a Movistar csapatából remekül ment Andrey Amador, aki így a verseny későbbi szakaszában akár rózsaszínű trikó aspiráns lehet, hiába Valverde a kapitány. Aki kimondottan gyengén hajtott az összetett esélyesek közül, az Mikel Landa, 40 másodpercet szedett össze 10 kilométeren, ilyen időfutam-teljesítménnyel nem lehet Girót nyerni. Nibali és Valverde hozták amit tudnak egy rövid sík kronón, 19 és 25 mp-t kaptak Dumoulintól.

Nibali

Nibali

Nyilván a német Marcel Kittel (Etixx-Quick Step) is szeretné felhúzni a Girón a Maglia Rosa-t, junior időfutam világbajnok múltját felidézve 5. lett 11 másodperc hátránnyal, vagyis időjóváírásokkal meglehet az összetett vezetés már az elején. Érdekes még az első 10-ben az olasz Moreno Moser (Cannondale) neve, Jonatan Voughters lehet eteti a világot azzal, hogy Urantól dobogót vár, és a fiatal Moser lehet a Giro meglepetésembere?

Dumoulin rózsaszínben

Dumoulin rózsaszínben

Giro d’Italia 1. szakasz eredménye:

1 Tom Dumoulin (Ned) Giant-Alpecin 0:11:03
2 Primoz Roglic (Slo) LottoNL-Jumbo
3 Andrey Amador (CRc) Movistar Team 0:00:06
4 Tobias Ludvigsson (Swe) Giant-Alpecin 0:00:08
5 Marcel Kittel (Ger) Etixx-QuickStep 0:00:11
6 Moreno Moser (Ita) Cannondale 0:00:12
7 Bob Jungels (Lux) Etixx-QuickStep 0:00:13
8 Fabian Cancellara (Swi) Trek-Segafredo 0:00:14
9 Matthias Brändle (Aut) IAM Cycling
10 Silvan Dillier (Swi) BMC Racing Team 0:00:16

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo