fbpx

Szalontay Sándor idejében próbál váltani, az UCI-központból Litvániába

Miután Szalontay Sándor két hónappal ezelőtt visszatért a svájci World Cycling Centerbe, a korábbitól eltérő jellegű edzésmunkával nem sikerült legjobbját nyújtani az Európa-bajnokságon és a szezon első világkupa fordulóján, így a litván válogatottal tervezi a további közös felkészülést.

Az Európa-bajnokságon Sanyi várakozása alatt teljesített (Fotó: Guy Swarbrick)

Az Európa-bajnokságon Sanyi várakozása alatt teljesített (Fotó: Guy Swarbrick)

Mint ismeretes, a Dr. Bátorfi-Agria KTK versenyzőjét júniusban egy házirendi vétséget követően eltanácsolták a WCC-ből, és ezt követően a litván pályakerékpáros válogatottal edzett, aminek következményeképpen tovább javultak időeredményei az UCI-központban töltött időszakhoz képest is. A Magyar Kerékpársportok Szövetségének (MKSZ) vezetése eközben azon dolgozott, hogy Sándor visszakerülhessen a svájci edzőközpontba. Végül Polony István MKSZ elnök és James Carr UCI nemzetközi igazgató egyeztetéseinek eredményeképpen, Frédéric Magné, a WCC edzőközpont igazgatója értesítette a szövetséget, hogy Sándor visszatérhet a központba szeptembertől, ami meg is történt.

Az Európa-bajnokság és az első világkupa-forduló után Szalontay hétfőn jelezte meglátásait az elmúlt két hónap munkájával Polony István MKSZ-elnöknek, aminek következményeként a Magyar Kerékpársportok Szövetsége és a pályakerékpáros szakág vezetősége úgy döntött, hogy a sprintert visszahívja az UCI World Cycling Centeréből. Sándor november 6-án érkezik haza Svájcból és november 9-én utazik tovább Litvániába, ahol felkészülését a litván válogatottal folyatja tovább – olvasható a bringasport honlapján.

Szalontay Sándor

Szalontay Sándor

A Dr. Bátorfi AKTK versenyzője így nyilatkozott a Bikemagnak a váltásról:

A Litvániában végzett edzésmunka után nagyon jó formában mentem vissza az UCI központba, az első versenyen sikerült országos csúcsot javítani egy tizeddel! Svájcban viszont új edzőt kaptam, nem a spanyol trénerrel folytattuk a munkát, mások voltak az edzések és ahogy teltek a hetek, éreztem, hogy valami nem jó. Gyakorlatilag alapozó jellegű munkát végeztünk, folyamatos nagy terheléssel, sejtettem, hogy ennek csak nagyon jó, vagy nagyon rossz vége lehet, amit szóvá is tettem, hiszen rosszabbak voltak az edzésen mért időeredmények. Az Eb-n és a kolumbiai világkupán kiderült, hogy nem működött ez a felkészülés.

Még az Eb után feltettem magamnak a kérdést, hogy én mindent megtettem-e és az volt a válasz, hogy igen. Litvániában sok közös edzést végeztünk, versenyeztünk egymással, húztuk egymást, sprintereknek kell ez a továbbfejlődéshez. Nem véletlen, hogy a litvánok szívesen fogadnak hasonló képességű sprintert, hogy többen legyünk a közös edzéseken, melyek így hatékonyabbak. Ez így a litvánoknak is hasznos, ezért nem kell fizetni az edzésért és a pályahasználatért, biztosítanak szállást, csak az ellátásról kell gondoskodni. Csak nagyon rövid időre jövök haza és repülök tovább Litvániába, folytatom a munkát!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo