fbpx

Stevens Furious junior MTB

A jól kinéző bringa, amivel a fiatalok iskolába járhatnak és a suli után vagy hétvégente elmehetnek vele túrázni akár terepen is, a Stevens Furious és Furious Tour ezt az irányvonalat testesíti meg Németország vezető kerékpármárkájánál.

A kamaszoknak a kerékpárvásárlás sem egyszerű, még akkor sem, ha egy iskolába járós bringáról van szó. Ebben a korban már kulcsszerepe van annak, hogy hogyan néz ki a kerékpár, mit mondanak róla a haverok az iskolában, ha nem néz ki jól akkor garantáltan nem fogják használni. Míg mi simán elmegyünk egy fekete trekkinggel a munkába, ők garantáltan nem fognak ilyet használni. Ezért mindenképpen fontos, hogy a “külsőségek” rendben legyenek, és a gyereknek tetsszen a bicikli. A Stevens is felismerte ezt és ezért a Furious junior kerékpárok olyan festést kaptak, ami jól mutat és vonzza a tekintetet.

A kinézet mellett a technikai tartalom is fontos egy fiataloknak tervezett kerékpárnál. Ha nem mtb versenyzik vele a gyerek, hanem csak városban és túrázni használja akkor nem feltétlenül kell drága alkatrészeket pakolni rá, meg eleve iskolába járós bringára nem a legjobb ötlet top felszerelést rakni, mert könnyen megsérülhetnek. Viszont a megbízhatóság egy lényeges tulajdonság, amivel rendelkeznie kell egy ilyen bringának, amiben a Stevens erős, ugyanis a Stevens kerékpárokon nincs elrejtett olcsó alkatrész, amit csak akkor szúrunk ki, amikor éppen a garancia idő végén cserélni kell, hanem a felhasználás megfelelő minőségű, tartós darab. A tömegre is odafigyelt a gyártó, ebben a kategóriában a piacon található modellek között könnyűnek számítanak a Stevens junior kerékpárok, ami mindig fontos a gyerekeknek tervezett bringánál, hiszen ők könnyebbek és nem olyan erősek még mint a felnőttek.

Itthon a 27,5″-os kerekkel rendelkező Furious és Furious Tour érhető el, ami már többnyire a középiskolás korosztálynak készült, mindkét modell 14″-20″-os vázmérettel kapható, tehát nem csak az alacsony fiatalok, hanem a magasak is megtalálhatják a számításukat ezekben a modellekben. Mindkét kerékpár mindennel felszerelt, amire a városi használat során szükség lehet, találunk rajtuk, sárvédőt, agydinamós világítást (nem kell foglalkozni a lámpa töltésével, mindig lesz világítása a gyereknek), kitámasztót, és a Tour modellen csomagtartót is, valójában a festésen kívül ez az egyetlen különbség a két modell között.

2×8 sebességes váltás került a Stevens Furiousra és Furious Tourra, ami az általános használat mellett bőven elengedő lehet, a Shimano Altus váltók megbízhatóan dolgoznak ha komolyabb terepre nem visszük őket. Tektro hidraulikus tárcsafékeket választott a Stevens ezekre a bringákra, amik szintén megbízhatóan fognak működni. A Suntour teleszkóp is sokáig bírni fogja a hétköznapi használatot és simítja majd az út egyeletlenségeit. A gumiválasztás vegyes használatra utal, a Smart Sam terepgumik aszfalton is jól gurulnak, mindamellett montis kinézetet kölcsönöznek a kerékpárnak.

Ajánlott fogyasztói árak:
Stevens Furious: 269 000 Ft-tól
Stevens Furious Tour: 316 000 Ft-tól

További információkért kattints az alábbi linkekre:
Stevens Furious
Stevens Furious Tour

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo